Riptor
03-06-2005, 11:05 AM
5.1, 2.1..? Опишете на какви тонколони гледате филмите си.
|
View Full Version : С какво озвучаване сте? Riptor 03-06-2005, 11:05 AM 5.1, 2.1..? Опишете на какви тонколони гледате филмите си. tushe 03-06-2005, 12:53 PM 2.1 - Microlab M900 22 + 2*12 W 30 - 20 000 Hz Riptor 04-06-2005, 01:55 PM 2.1 - Microlab M900 22 + 2*12 W 30 - 20 000 Hz Много добри колонки са това.. Но не вярвай на всичко, което пише на тях.. болшинството от говорителите не могат да паднат под 60Хз... ако искаш - пробвай ги - намери тон генератор и им пусни 100Хз, като намаляваш плавно - ше чуеш като замлъкнат. :D Аз съм с 2 дървени колони - сам съм ги сглобил (кутиите са си заводски). някъде по около 25-30 вата са - двулентови. Понеже не ми се досвидяха 50 лева за усилвател 4х40 Хитачи при положение че нямам колони за него, захранвам моите си 2 с касетофон Шарп. От скоро съм и с 2 - 4 ватови ниско+средночестотни говорители в дървени кутии с дунапрен - ползвам ги за задни като гледам филми и играя игри, а при музика - придават плътност на звука(е, вкарват и малко по-силни средни честоти и лек бръм - захранвам ги с усилвателчето от колонки тип "яйце" :( ). Честно казано не уважавам събууфърите... tushe 06-06-2005, 02:20 AM sys subwooferite koftito e, che mnogo vreme trqbva da si igraesh da gi nastrojvash. naprimer kato hvanesh opciite na sound blaster-a, trqbva polovin chas da gi nastrojvash, che da izkarash dobyr zvuk. no za tova pyk sled tova si e napravo vyrha. za edna sistema s niska moshtnost nqma po-dobro. vprochem mojte dostatychno dobre poddyrzhat niskite chestoti :) zashto mislish, che kolezhkite ot sysednata staq napisaha zaqvlenie v dekanata sreshtu men? ehheheh Riptor 06-06-2005, 07:04 PM sys subwooferite koftito e, che mnogo vreme trqbva da si igraesh da gi nastrojvash. naprimer kato hvanesh opciite na sound blaster-a, trqbva polovin chas da gi nastrojvash, che da izkarash dobyr zvuk. no za tova pyk sled tova si e napravo vyrha. za edna sistema s niska moshtnost nqma po-dobro. vprochem mojte dostatychno dobre poddyrzhat niskite chestoti :) zashto mislish, che kolezhkite ot sysednata staq napisaha zaqvlenie v dekanata sreshtu men? ehheheh По-скоро кофтито е че придават нереално звучене на музиката. Баса е мек и неестествен. При някои модели дори може да се чуе свистенето на въздуха докато се движи напред-назад през рефлектора... За филми - признавам - добавят много атмосфера и потапят зрителя в нея - но за музика - 2 или 4 яки трилентови баници по 60-100 вата и усилвател клас А.....красота... Но признавам че са малки и лесно се побират в стая... |