Riptor
20-04-2004, 01:45 PM
Zapisah se s Vektor-1 za Work And Travel s J-1 visa. Tova beshe nachaloto na fevruari. Sled mesec i polovina tishina ot tqhna strana, reshih da se pointeresuvam dali ima nqkakuv napreduk. Pisah im 1 e-mail i te mi otgovoriha che mnogo sujalqvat, ama ne sum bil priet v programata, zashtoto vidite li, tazi sponsorska programa ne priemala studenti posledna godinaaaa... T.e. shmatkite sa me karali da si griza noktite mesec i polovina, dokato te sa si razmazvali zadnicite ot sedene... Posle mi trqbvaha 4-5 e-mail-a za da gi nakaram da mi otgovorqt dali ima drug nachin da ida v USA. Kazaha che ima. Mi da - samo tova kazaha.. vseedno da pitash nqkoi:"izvinqvai, imash li chasovnik?" i toi da ti otgovori: "Da." Posle sled oshte MOLBI da mi kajat kakvoto i da bilo izkopchih ot tqh che trqbva da si otloja diplomiraneto za esenta. 1 sedmica se vlachih po razni kabineti rektori sekretarki(ne tova, koeto si mislite :D), dokato se sdobiq s takava molba (za protokola: takuv dokument dosega ne beshe izdavan v moq universitet!). Otidoh i go predstavih na Vektor-1. Sled oshte 2 sedmici reshish che tiq pak nqma da mi kajat nishto i ot treto lice razbrah che shtqlo da ima nqkakuv job fair(mesec APRIL!) i momentalno minah z aporeden put razstoqnieto ot moq grad do Sofiq. Tam shefa(edin ot trimata) mi zaqvi che az sum se bil ZABAVIL mnogo, i zatova te ne mogli da me priemat... Posle dobavi che i te ne priemali studenti 4-ti kurs(sus postanovlenie ot US konsulstvo zaminavaneto na studenti po Work and travel e razresheno ot nachaloto na Fevruari!). Az spomenah lekata podrobnost che sum im predstavil dokument otlagasht diplomiraneto mi, i toi ostana dosta uchuden... Obadi se na nqkakuv priqtel i onzi mu otvurnal che nqma kak da me vzemat, poneje bilo mnogo riskovano....
Malka dobavka: doakto chakah za poreden put 20 minuti za da se nakontqt da mi oburnat vnimanie, tam doide chovek, koito se otkazal ot putuvaneto si i si iska dokumentite, sred koito bilo i razreshitelno za spasitel(original). Te mu kazaha che sa gi izhvurlili.... BEZ KOMENTAR!
Az li sum unikalen sluchai, ili vsi4ki zaminali s Tazi prokleta firma sa pulni kalitkovci....... Preporuchvam vi VNIMATELNO da izbirate kude si puhate... glavata :D
Malka dobavka: doakto chakah za poreden put 20 minuti za da se nakontqt da mi oburnat vnimanie, tam doide chovek, koito se otkazal ot putuvaneto si i si iska dokumentite, sred koito bilo i razreshitelno za spasitel(original). Te mu kazaha che sa gi izhvurlili.... BEZ KOMENTAR!
Az li sum unikalen sluchai, ili vsi4ki zaminali s Tazi prokleta firma sa pulni kalitkovci....... Preporuchvam vi VNIMATELNO da izbirate kude si puhate... glavata :D