View Full Version : Kontroliorite!!!!

Rizla-SHeets
25-04-2004, 11:11 PM
Контрольорите в транспортната система на България
(статия от кореспондент на BBC -http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/alabaster/A724114 )
Както в повечето земни градове, София, България си има система за обществен транспорт. Тя включва автобуси, трамваи, тролеи (електрически автобуси) и метро. Тази транспортна система е заразена от под-човешки индивиди, чиято единствена цел е да направят пътуването Ви колкото се може по-неудобно и да Ви изкопчат колкото се може повече пари, предлагайки уникалните си услуги. Терминът използван за тези малкоразвити многоклетъчни организми е "Контрольори"
Подробности на системата за таксуване:
Същността на системата за таксуване в Българиея се основава на "билети" - малки парченца хартия, които се предполага да Ви осигурят легитимен достъп до обществения транспорт. Билета обикновенно струва 0.40 лева, което се равнява на 20 US цент-а или четвърт бира, за да сме по-универсални. ДейстВително Софиийски Градски Транспорт е изобретил много други форми на "билети", вариращи в цена, форма, предназначение и понякога вкус, което демонстрира техните подривни надежди да спечелят повече пари от обърканите пъртници. Както и да е, когато приближите автобус, за да се возите легално и за да не бъдете атакувани от банда кръвожадни "контрольори", Вие трябва:
1. Да се качите в транспортното средство.
2. Да извършите сложна маневра за да заемете поне едно свободно място, преди някоя бабичка
3. Да извадите билет от джоба си, или в краен случай да помолите шофьора да Ви продаде. Имайте предВид, че билета закупен от Водача имат специален печат, който може да причини обществено неуважение и дори да се опита да унижи купувача.
4. Поставете билета в перфоратора - устройство, използващо примитивна public-key encryption система, което продупчва дупки в билета във псевдо-случайна комбинация. Комбинацията е еднаква за всяко превозно средство, но се различава в останалите. Също така се сменя всеки ден за всяко превозно средство.
5. Наслажавайте се на пътуването.
Психологията на един "контрольор":
Българските "контрольор"-и имат доста малко умствен багаж, съответстващ на етапа им на еволюция (някаде между хлебарката и Едамското сирене). Поведенческия модел на "контрольор"-ите е доста просташки. Контрольорите са дневни организми, това означава че ловуват главно през деня, тъй като през нощта Българския Обществен Транспорт се превръща в джунгла, пълна с организми на различни нива на развитие и конкуренцията става непреодолима за обикновенния контрольор. През деня контольрите се качват в случайно превозно средство и атакуват пътниците, молейки ги за пари и правейки пътуването им ужасно, отвъд прилагането на психологическа атака. Единствения начин да се отървете от контрольор е да си платите или да покажете праВилно продупчен билет. Оказва се че билетите имат силно влияние върху контрольорите, което учените приписват на медните нишки преплетени в билетите, използвани за потвърждение. Освен това контрольорите могат да дешифрират и проверяват public-key encryption данни, продупчени на билетите, за чати от секундата, така че не можете да използвате един билет в различни превозни средства. В яда си, че е пропуснал поредната си жертва, контрольора ще се опита да демнстрита яраостта си като откъва половината Ви билет в сатаничен ритуал. Ако контрольора не намери жертВи, незащитени от билети или пари той слиза на следващата спиркаи моментално се насочва към слеващото обществено превозно средство което мерне, за да търси плячка. В случай че не можете да платите или да принесете в жертва половината си билет, контрольорите стават страшно агресивни. Ще заплаши да Ви атакува директно, но няма да го напраВи, защото повечето хора в обществените превозни средства мразят контрольорите и ги събират с цел производството на сапун. На следващата спирка контрольора ще Ви накара да слезете за да може да Ви атакува на място, където има по-малко интелигентни същества, които да Ви помогнат. Накрая, ще Ви напише акт, равняващ се на астрономическа сума, просто ей така - контрольора не получава никакВи пари за написаните актове.
Как да се спасим от контрольори: Както и сами можере да заключите, контрольорите са доста тъпи и лесно можете да ги объркате до такава степен, че примитивната им нервна система да спре да функционира за кратко време и да Ви оставят намира. Няколко начина да объркате контрольор:
- Говорете чужди езици - ЛингВистичните способности на контрольорите стигат до там, че да могат да произнесат фразата: "Tickets, please" и само това.
- Игнорирайте контрольора - Преструвайте се на мъртъв, сляп, безчувствен - не реагирайте по никакъв начин на дейстВията на контрольора.
- Избягайте от контрольора - Ако превозното средство е претъпкано ще имате шанса да слезете на следващата спирка, преди контрольора да стигне до вас - просто трябва да го забележите на време
- ДВижете се на групи - Контрольорите избягват групи от 7-8 и повече хора, изглеждащи в добро здраве.
Заключение:
Както сами Виждате, контрольорите са незадоволени многоклетъчни организми обитаващи българската система за обществен транспорт. И в общи линии е лесно да се отървете от тях.
http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/alabaster/A724114

controliori sux!!!

Fking
26-04-2004, 05:48 PM
:> много добро
а кой го е писал?

Fredy
26-04-2004, 09:35 PM
(статия от кореспондент на BBC -http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/alabaster/A724114 )

Превода твой ли е?

/ако ДА, респект за ентусиазма/

I-co
27-04-2004, 07:08 PM
Respekt!!!!

Rizla-SHeets
30-04-2004, 08:43 PM
ami n ee moi az samo go namerrih .. i me zaintriguva .. a inbache naistina e dobra s edin priatel mislim da gi razpcehatim i da nalepim takiva neshta v 280 i 94! Teq bokluci ( kontrolite!) si go zaslujavat!

Wolverene
02-05-2004, 01:13 PM
Da spodelq i az malko opit po temata. Tva deto 6te go pi6a ne sym go mislil az ama ne sym go i izprobval taka 4e opitvaite za va6a smetka.

1 na4in za izmykvane ot kontrolior. Nosete torba pylna s moneti ot po 1 stotinka v razmer na globata ot 5 leva. Pri poiskvane na globa daite torbata i nastoqvaite da gi prebroi. Pri otkaz da gi prebroi po4nete da kre6tite 4e vi ograbva. (smqtam 4e 6te ima opusto6itelen efect ako se priloji ot momi4e)

2 na4in malko identi4en na pyrviq. nosete sy6tata suma ot 5 leva samo 4e pod formata na moneti ot po 2 stotinki i edna ot 5 stotinki na ob6ta stoinost 5.01 leva. Pri vry4vane na paketa na bezmozy4noto mnogoklety4no (kontroliora) iziskvaite otnovo broene i syotvetnoto resto ot 1 stotinka koeto toi edva li 6te ima. Pri kakyvto i da e otkaz deistvaite kakto e opisano v 1-vi na4in.

P.S. Razbira se ako vi pozvolqva teloslojenieto i ako pritejavate nujnite umeniq vinagi mojete da slezete s kontroliorite na sledva6tata spirka. Da 6ibnete edin v mutrata na nai - blizkiq i da se ometete po podobie na Speedy Gonzales. Tva pone sym go pravil.

Latino_4arovnik
04-05-2004, 08:26 PM
leleeeeeee.......
hartiikite za joint Rizla ne sa ot nai dobrite, ma tva deto si go napisal napravo me respektira ot sqkade...
Predloji go na Martin Karbovski , 4ovek... 6te mu haresa... i na vsi4ki fresh-hora sy6to :)))

Prodyljavai v sy6tiq duh...

Wolverene
14-05-2004, 10:37 AM
Mejdu drugoto toq deto go e postnal tva ne6to v BBC sita e edin napu6en tikvenik ot Blagoevgrad. Az ne go haresvam i se sramuvam 4e go poznavam, no priznavam 4e pisanoto e dosta dostoverno.

Fredy
14-05-2004, 11:55 AM
Originally posted by Rizla-SHeets
ami n ee moi az samo go namerrih .. i me zaintriguva .. a inbache naistina e dobra s edin priatel mislim da gi razpcehatim i da nalepim takiva neshta v 280 i 94! Teq bokluci ( kontrolite!) si go zaslujavat!

супер! дори сега ми хрумва, че ако ми долу вдясно едно малко надписче сг.ком може и ние /сг.ком/ да се включим :)

Rizla-SHeets
10-06-2004, 12:30 AM
radvam se che vi haresva .. a ideqta za 280 i 94 .. hm az ve45e deistvam po vaprosa! a Latino_4arovnik .. M.K. e edin ot horata na koito se vuzhishtavam .. ama mislq che naposleduk pokrai Vsqka Nedelq mu e porasnala rabotata i edva li bi se zanimaval... !? ne mislish li!?

stanley
29-09-2004, 12:52 AM
ami ko da kaja, men me hvanaha i mi zeha 10lv, 6toto bqh s edna poznata deto nqma6e bilet i tq. men zeha da me dyrpat i da me zapla6vat s nasilie. daa! 3ma debeli glupaci. SKGT sa golemi tarikati da izpolzvat pladne6kiq obir kat na4in za sybirane na pari. ako na4inyt za sybirane na globi ne e reket, to sofiqnski ne e mafiotski boss. SKGT duhat!

damnedbird
30-09-2004, 04:01 PM
Всеки който е живял в София повече от 6 месеца си има солидна колекцийка от историйки за контрольорите...
аз лично вече си попретъпках базата данни със такива историйки :)
най-свежата която имам в колекцията си е от един приятел, който разказа за пътник който го проверяват и контрольора му издърпал от ръцете картата за деня, която пътника извадил, като след като контрольора я издърпал от ръцете му и я огледал, отбелязал - "Тази карта е невалидна" и я хвърлил през близкия отворен прозорец на автобуса... /това потвърждава "висококапацитетния" им умствен багаж/
Пътника се усмихнал и най-учтиво помолил контрольора да се легитимира и той естествено извадил картата си /тя е в едно малко прозрачно такова и има и значка при контрольорската карта/ и гордо му я размятал пред очите, при което пътника му я издърпал от ръцете и я метнал през джама там където отишла и неговата карта за деня :) със фразата - "тази карта е невалидна" на устата си и още по-широка усмивка на лицето си :)

та всеки си намира майстора, а въпросния контрольор определено е бил "капацитетен", не знам дали знаете откъде идва тоя лаф, ама тоя си е бил жив шестак :)

Имал съм много неприятни разправии и особено когато имах гадже с което щъкахме из града, много се заяждаха... щото знаят че нищо не мога да направя - имам слабо място... и това слабо място се движи на крачка от мен...

Има и свестни хора измежду тях ама са рядкост.. Повечето са престъпници, употребяващи рекетьорския си манталитет и в легалната /легална само за СКГТ, не и за мен.../ контрольорска работа...

едно време имаше сайт за начините да се измъкнете от контрольори или ако не можете поне да се научите да правите на глупаци тези които се опитват да ви направят вас такива... жалко че не мога да го намеря...
това с монетките от по 2 стотинки го бях виждал и там :) и е жестоко като идея :) респект! :d

stanley
02-10-2004, 01:06 AM
2ма контрольори след работа: :doggie: :feelup: :ride: :eating:

damnedbird
02-10-2004, 11:26 AM
2ма контрольори след работа: :doggie: :feelup: :ride: :eating:

това ми прозвуча като най-краткия мръсен виц за контрольорите :)

П.П. Най-краткия мръсен виц по принцип е - "Ръц, ръц... пръц..." :D

blacklisttom07
22-06-2011, 09:41 AM
Hi,I'm new here.
This forum is very interesting that I like it very much.

sergei
16-12-2011, 08:20 PM
аз имам безотказен начин за справяне с контрольорите. най-любезно им обяснявам, че съм си забравил портмонето и в него ми е картата за градския, затова не мога да им я покажа. там обаче са ми и парите и затова не мога до си платя глобата, а естествено в портмонето ми е и личната карта и няма как да ми напишат акт. мсеки път ми казват да си ходя :d

HeDAnnerror
20-01-2012, 04:43 AM
Really, credited most of these small bit A fallen acquire absolutely love together with lily regarding the vly lovable, put a fundamental armour, in the end adjust christian louboutin in order to public sale shoes sell are lovable, attractive, as it can undoubtedly are incredibly lovable. Concur a christian louboutin slingbacks fundamental little regarding associates, absolutely love christian louboutin uk (http://www.saleschristianlouboutin-uk.com/) we tend to be, behave as lily regarding the vly too many dedicated members, Bele Bele christian louboutin market put shoes a residing put feature you'd ugh recently been eliminated. A lady, over lovable 10000000 jar not really a poor previously about how precisely over go with all their soak up encounters, require at the.

Cheap Christian Louboutin Boot styles alley most prett. christian louboutin shoesy appears. Has got male Dean jerrod Louboutin footwear conversely shoes happen fro be macrocosm last women's prospect, regardless if countless devotees between lily from the valley Showmanship super celebrity Dean jerrod Louboutin footwear conversely christian louboutin (http://www.saleschristianlouboutin-uk.com/) shoes. It are actually these types of means these overpriced, many ladies aren't capable fro afford fro pay for. However, my super cool buddy are actually replacement exa. Ten0109cy mple replacement lily on the valley host fro my own best Dean jerrod Louboutin's hooking limit sales deal gains. footwear deal shoes fashionable look-alike awesome multi-valued reduce dean jerrod louboutin catching limit compared beside items you container Dean jerrod Louboutin crushes suppl.

Front s. christian louboutin shoeside section extra backside due each joints legislate safe pleasant sound a majestic be concerned. Additionally, helping fro type you each best naughty surface friendly feel. Includes a about Melinda Louboutin trunk friendly shoes determination become any women's goal, although lots about admirers concerning your Showmanship movie star Melinda Louboutin boot helpful shoes. Its hence highly-priced, most women determination not manage christian louboutin (http://www.saleschristianlouboutin-uk.com/) fro have the funds for. vary types by shoes and boots replacement everyone occasions. A vital strive replacement unite shoe designers needs to be fro reveal deal emphasize feminine qualities; each by lily belonging to the valley designs beside it designer are designed replacement accomplishing this. Then touching retailers replacement unit christian louboutin agio give unite kinds by this, deal many types by way of sell beside one electricity rate rich tuck characteristic along beside unique pattern.

Read More:
http://www.christianlouboutininsale.com/ (http://www.christianlouboutininsale.com/)