View Full Version : Хора моля помогнете ми!
SvetlioBlyahoff 01-09-2005, 03:08 PM Днеска излиза класирането за общежития на ТУ, и аз понеже кандидатствам за общежитие искам да проверя класирането. Обаждам се в учебен отдел на ТУ и оная нещастница ми крещи по телефона все едно звъня утях. Единственото което разбрах (защото тя само това изкрещя и ми затвори) е че ще излязат в интернет. Моля някой да ми каже къде точно е това или къде мога да се обадя, че да ми кажат наистина.
Благодаря предварително :)
pnv_Creator 01-09-2005, 04:03 PM Еми ето я мойта помощ:
- прави каквото можеш, но не се спичай и не си хаби нервите.
Техническия университет и хората покрай него от секретарки до декани са такива безподобни идиоти, че няма на къде. Всеки те прави на две стотинки. Ако се взема като критерий отношението, Техническия университет е най-далече от думата "университет" изобщо...
Аз също бях там днес, в отдела СОС, разбира се неуспешно. Ходи на място, разпитвай, не приемай "не" за отговор първите 10 пъти и не се впечатлявай, че за тия хора си никой
SvetlioBlyahoff 01-09-2005, 04:15 PM Кво да хода, аз съм от провинцията и ми е далечко, немога да се занимаам само с тях, ще го *** най-накрая!! баси хората!
tushe 01-09-2005, 08:11 PM наскоро гледах Discovery. там имаше предаване за едни орангутани, които само крещят, размахват юмруци и клони, и се бият се в гърдите. а когато останат сами, се чешат, защото са също толкова въшливи, колкото и другите.
kriska 02-09-2005, 12:18 AM Хора помагайте. Класиранията на ТУ наистина излязоха. И аз не съм в списаците. Някой може ли да ми каже каде да си търся квартира. Някакво саитче или нещо такова. Ще съм ви много благодарна.
Fking 02-09-2005, 10:33 AM точно за това рекламираме агенция за недвижими имоти
TriumphConsult.com
звъни и ако искаш намаление кажи, че единия от администраторите на studentskigrad.com те е пратил
kriska 02-09-2005, 12:35 PM Благодаря. Ще поразпитам :)
pnv_Creator 02-09-2005, 01:13 PM бе ок, я ми обяснете за тези агенций, че на мен ми се губи нещо
всяка година си търся квартира в Сф, т.е. досега три пъти. Обръщал съм се и към агенции, (по-миналата година така си намерих), обаче ми се струват суер алчни копелета...
За да ме свържат просто със някой си, който им се е обадил, че дава квартира, взимат 50% от наема от мен и 50% от него.
Това са примерно 300 лева. Е айде обяснете защо да им дам 300 лева за час и половина работа?
А относно юридическата стойност на договорите им, специално проверих, аре не ставайте смешни с тая тоалетна хартия...
Та, тази агенция предлага ли някакви по-човешки условия, примерно да са им достатъчни 15-20-30-50 лева за услугата, или и те са алчни хиени като останалите.
Ако са такива, аре няма нужда. Весник Позвънете и тва е... :go: :_cussing:
не 300 лв за час и половина работа , ами ако може и 500 ще ти вземат - нали затва е АГЕНЦИЯ - с тва се издържа , тва " работи " .
така , ако никой не е направил вече от години ( 2 - 3 ) сериозните наблюдения в тази област - Студентски град , общежития , университети , такси , ректори , майни гъзини ..... трябва да знаете , бъдещи студентчета , че това е поредната златна мина за гилдия от хора , които с това преживяват на гърба на тези като вас . това е поредната ПИРАМИДА , която само отнема времето , енергията и парите ви , нервите , желанието и мотивацията ви като млади хора ! не стига , че това им еработата и си печелят парите на ваш гръб , ами по цял ден се чешат , крещят ви , пият си кафето и не знам изобщо как се задоволяват с това си мизерно съществуване ?!
та за общежитията специално ( а оттам и после за изпити и такси за обучение си правете сметката без илюзии и заблуди ) : хората вече са с все по-малка насоченост като отидат в Студентски град да се изучат за 4 - 5 години и да си фанат пътя за да се реализират с наученото в бъдещия си живот ; те стоят там много повече от 5 години , удължават семестри , отлагат изпити , използват всички възможни средства , за да са на общежитие и през това време или работят , или поройстват ( кой според женностната си система ) , или търсят някакъв изход за самите себе си ... така се стига до положението , че няма свободни места в общежитията , който да поемат новата смяна от бъдни студентчета и така даже ТЕХИНИЧЕСКИЯТ , който настанява(ше) 100 % от свойте студенти и после отстъпва на другите университети да настаняват техните си , НЕ МОЖЕ ДА ПОЕМЕ ВЕЧЕ АНГАЖИМЕНТА ЗА ТОВА ! Студентски град се е преизпълнил с незаконно живеещи или законно , но такива , които ползват някакви заобиколни пътища и неуредици в системата за настаняването и просто ще става още по-зловещо положението . Да не говорим , че има дори преподаватели , които са настанени НЕЗАКОННО в тези блокове - те получават солидни заплати ( от държавата , а и от 15653 фирми , в чиито бордове са , а и от Парламента , в чиито комисии са всеки 2 или 3 преподавател в щибаните университети в София ! ) , но предпочитат да живеят в мизерията на Студентски град и да заплащат скромни наеми , за сметка на други свои разходи .
Така за обикновения студент не остава нищо друго , освен да си сложи тъмните очила и да пробива напред , така както се държат с него - той отвръща със същото и дори с по-голямо презрение , което за мен е напълно нормално и обяснимо . А тези , които си остават " свити " , скромни и търпят шамарите , обръщат 5632237 си бузи за нови - просто духат много яко !
И това е само началото на историята за Студентски град ! едно свръхмизерно място , пълно с неуредици като нявсякъде , корупция , хиенщина , бездушие и отврат ( с много малки изключения поне за мен ! ) .
Ако ви пожелая успех ще прозвучи като банално клише , изпълнено без смисъл за мнозина от вас - ЩЕ ВИ Е НУЖЕН БЕЗМЕРЕН КЪСМЕТ ! И преди , и по време на пребиваването ви там , както и след излизането ви .... както си е и в живота де .
radoev 09-09-2005, 10:47 AM Tova e istina,no malko hora shte mogat da si go priznaiat!Ti jiviala li si niakoga v Studtgard?
I samo Pleven!:-)
p.s.Sorry za latinicata!
някога - цели 5 години . иначе как бих могла да споделям впечатления от този род ?
и закво да си го признават , не е нужно , едва ли ще се промени , сичко си тече по каналния ред , забързани в живота всички гледат да оцеляват , защото иначе ще те пометат .
SvetlioBlyahoff 10-09-2005, 02:28 PM направо си е така, аз все още несъм видял почти нищо от студентски град, но от малкото ми пребиваване там (10-15 дена) моите впечатления са същите. не цакаш ли, цакат те тебе И ТО ЗДРАВО!!!
Някой в крайна сметка помогна ли му на човека - не
:d
pnv_Creator 13-09-2005, 01:53 PM ^$^*(& ^d малко се поувлече...
мизерията я има навсякъде, все пак сме в бг
въпреки ОМГ !1!!1! корупцията и хиените Wtf !1!!2@~! навсякъде, студ град е най-якото място в България за млади хора. Има невероятна атмосфера, отношението е съвсем различно, навсякъде млади хора, съседите ти не са някви гадни изнервени комунисти пенсионери, дискотеки, компютърни клубове, заведения за хранене - всичко е денонощно и евтино. Имаш с кого да спортуваш, да се зарибяваш, да учиш, приятелите ти живеят отсреща....
таа, по-спокойно
ей винаги съм се удивлявала на такива ентусиасти кат теб бе човече .... те да те преебават насекъде , аз с мизерията така и не свикнах и нямах търпение да се изнеса оттам , дори и стаята ми да беше супер добра и чиста за разлика от 526258523 % от стаите в тоя Студентски , а заведенията не сякъде си ги има ; кво толкова му е евтиното там , че не мога да се сетя ?
но все пак наистина трябва д аима секви хора с всякакви разбирания .
по отношение на поувличането - никак даже не съм се поувлякла , щот тва е самата истина - кажи , че не се потулват стаи и не могат да се изнесат и с кран незаконно живеещи , които са си рекли , че няма се изнесат и не праат нищо за да ги махнат !
оптимисте ...
pnv_Creator 14-09-2005, 12:07 PM хаха , cute
не казвам, че тази мизерия я няма... настанявали нелегални и т.н. ... е и ?
казвам просто, че ми е много приятно там, винаги си изкарвам супер добре. Въобще не се чувствам "преебан от всякъде" като съм там
поувлякла си се със прекалено патетичните и надъхани изказвания, а не с фактите, тях не успорвам.
и btw, до сега не съм живял в студентски град. Само за по месец и нещо от време на време "нелегално", а иначе си давах мястото за други "нелегални". Но прекарвам по 2-3 вечери седмично там и май тая година ще съм там..
За заведенията и т.н. - не си права, че навсякъде е така събрано всичко необходимо за човек с моите потребности например, да не казвам за студентите изобщо. В шибаната София съм живял на места, на които най-близкия магазин, който работи след 9 вечерта е на 15 мин път, а най-близкото свястно клубччеи или дискотека - да не казвам...
Нерегистриран 14-09-2005, 01:36 PM I az sym jivqla okolo 5 godini v Studentski grad (legalno) i ve4e mi e krajno vreme da se iznasqm i vypreki 4e mizeriqta si e mizeriq tam i naistina ne e osobeno evtino tova si bqha 5 mnogo hubavi godini
A nqkoj ot vas da e probval da se usmihne na lelkite ot "coc" i kulturno da si pogovori s tqh, vyr6i raboat da vi kaja
damnedbird 20-09-2005, 02:02 AM това е някакво невъобразимо клише /за евтиния студентски град говоря/...
може би допреди около година и половина две е било така, но сега вече не бих се съгласил...
за пример, преди 2 дни една приятелка дойде да ме види в Щутград и понеже съм доста зает не ходя често в Бекс например и реших да си ударим среща там...
седнахме залафихме се, по едно време се усещам, че ние си говорим повече от 20 минути, а сервитьорката, която толкова радушно ме посрещна /познавам я/ не се появи изобщо през тези 20 шибани минути... през цялото време се навеждах през масата за да чуя какво ми казва тя, щото постоянно бе приглушено от "Синя прашка" която дънеше от кръчмата вътре и от време на време от двигателите на 1000-1100 кубиковите чудовищно мотори прелитащи през една гладна уличка рязстояние от нас....
та по едно време така докато си говорехме взех, че и припомних за кръчма, която се намира в дървеница и тя каза, че й била много любима докато била в Щутград и директно /по подразбиране почти/ станахме, хванахме такси и отидохме там - тишина, тиха и приятна музика и перфектно своевременно обслужване.... а шопската салата дори беше със двайсе шибани стотинки по-евтина мамка му!!!!
Еми кой к'вот ще да ми говори ама Щутград стана един огромен увеселителен парк...
лично мнение...
pnv_Creator 20-09-2005, 02:04 PM никой не твърди, че няма и кофти места
Fking 20-09-2005, 04:23 PM бе ок, я ми обяснете за тези агенций, че на мен ми се губи нещо
всяка година си търся квартира в Сф, т.е. досега три пъти. Обръщал съм се и към агенции, (по-миналата година така си намерих), обаче ми се струват суер алчни копелета...
За да ме свържат просто със някой си, който им се е обадил, че дава квартира, взимат 50% от наема от мен и 50% от него.
Това са примерно 300 лева. Е айде обяснете защо да им дам 300 лева за час и половина работа?
А относно юридическата стойност на договорите им, специално проверих, аре не ставайте смешни с тая тоалетна хартия...
Та, тази агенция предлага ли някакви по-човешки условия, примерно да са им достатъчни 15-20-30-50 лева за услугата, или и те са алчни хиени като останалите.
Ако са такива, аре няма нужда. Весник Позвънете и тва е... :go: :_cussing:
далеч не е така,
простото свръзване с някой който преди това е обявил в агенцията, че дава под наем, нещо което отговаря на твоите изисквания, е възможно най-идеалния случай
на практика след като ти се обадиш, почва едно търсене, в собствени оферти и такива на други агенции за нещо което те устройва
отделно на повечето собствени оферти, се правят предварителни огледи, за да може като се обади клиент да се прецени дали точно това е което му трябва и да не се губи от ценното му време с разходка до не-атрактивна оферта
обикновенно един клиент се води на поне 2-3 места и пак не е сигурно, че ще си хареса и често брокера остава с празни ръце след разкарването
на практика, от 10 огледа, на един се прави сделка и се прибира комисионна
т.е. работата е доста повече от 1.5 часа :>
като цяло идеята с агенциите е насочена към хора които ценят времето си и искат някой друг да свърши цялата работа, да ги заведе на няколко подходящи места и те просто да си изберат едно, за което и си плащат
pnv_Creator 20-09-2005, 06:01 PM пак ми се струва много...
при положение, че аз като се обадя съм си избрал вече конкретна квартира (не се обаждам на агенцията да ми търси еди си каква, ами си харесвам и се обаждам а то се оказва агенция...) и че си избирам на 2-рия 3-тия оглед най много... да таксуват на оглед и на търсене допълнително, като ще е така
защо да плащам 150 за най-елементарния ("идеален") случай. Много ми се виждат
| |