View Full Version : Проблем с плейването... Помощ!:)

jeta
05-05-2004, 08:17 AM
Може ли някой да ми помогне? Някои от филмите (назависимо какъв формат) ми се плейват ужасно на който и да е плейър - трептят все едно кадърът се връща малко назад всяка секунда. Не би трябвало да е от кодеците, защото имам една програмка, GSpot, която ги проверява как са кодирани и казва, че всичко им е наред и могат да вървят на моето РС. Но не вървят:(
Ще съм благодарна на всякакъв съвет:)

Fredy
05-05-2004, 01:31 PM
какъв ти е компа /като бях на стария и при мен се получаваше същото - просто беше слаб/

jeta
05-05-2004, 09:11 PM
Ами РС-то е с Атлон на 900 MHz, 256 RAM, 20 Gb хард. Имала съм и нещо подобно със 128 RAM, но там го нямаше тоя проблем... И той се появява само на някои филми.

Fredy
06-05-2004, 04:34 PM
ба... не съм аз човека, който ще ти даде компетентен съвет... мога да кажа само тривиалното - преинсталирай кодеците, пробвай някой от новите версии на кодек пакетите, преинсталирай драйверите на видеото...

Riptor
07-05-2004, 02:16 AM
Причините може да са неопределено много. Най-простата за която се сещам е невключен DMA на харддиска. Опитай да пускаш филми от Сидито и виж дали е същото. Не си споменала нито Операционна система, нито нищо, но така само може да се гадае. Ти сама трябва да си наясно със собствената си машина. Задай си въпроса: "Откога започнаха да цепят филмите", "какво съм инсталирала преди това", "пипал ли е някой друг без да знам и т.н.."

Така е най-вероятно да откриеш проблема.:)

jeta
08-05-2004, 05:29 AM
:D :D :D
Благодаря на всички!!! Послушах съветите ви и се оказа наистина "обичайното" - някакви кодеци са се биели - разинсталирах всичко, сложих по-новия пакет, като избрах само най-необходимото (на пръв поглед) - и РС-то тръгна:)

tushe
08-05-2004, 01:31 PM
:D
hehe

damnedbird
25-08-2004, 08:04 PM
мога да ти кажа от какво всъщност е било - най вероятно ползваш К-лайт кодек пак, във директорията му в старт менюто има две файлчета чрез които може да се зададе на Хвид кодека, кой кодек да ползва за възпроизвеждането на филми - и аз имах същия проблем като твоя, просто тогава се оказа че филма който съм пуснал е бил рип-нат със по-старата компресия на Хвид /на файлчетата там пише, use Xvid codec from и някаква дата, аз стартирах по старата дата, май от 2002 година беше.../ и от това се е сбозал така...
и всичко се оправи - докато преди това вървеше насечено...
а относно машината с която могат да се пускат дори и последните филми, предостатъчно е да има Пентиум 3-ка на 600 мегахерца например и около 128 и нагоре рам, естествено видеото трябва да е над 16 мегабайта за да има къде да ръга разкомпресираното :)

@Риптор -> виж -=тук=- (http://rack5.free.evro.net/free2/damnbird/Video/Subtitles.rar) - има една изненадка за теб :cool:

Riptor
28-08-2004, 08:44 AM
Мерси мерси, damnedbird! Още утре започвам да ги цедя!

damnedbird
16-09-2004, 12:12 AM
свършиха ли ти работа ?
кажи да диря ли още сред колекциите на мрежовите братя :D
то е ясно че няма да си ги шернат, ама пак ще им ги краднем :) ако се наложи :D

Riptor
16-09-2004, 01:44 AM
хахахаххах гледай да не си навлечеш някоя беля.. ч епо мрежата какво ли не пъпли... Иначе от всичките прецедих 3 или 4, които нямам и около 50 за които имам само версията за 1 ЦД или само за 2 ЦД. Въпросът е че ми трябва нещо като скрипт с който да не се тормозя с Дриймуивър-а да кълва всичко на ръка, че представи си да пляснеш около 50-60 линка... бая време си изисква, а са се събрали поне 100 файла за обработка... Иначе ако имаш - няма проблем, само ги прави на по-малки архиви (цедката е тясна) и ако можеш гледай горе-долу да не се повтарят...

Мерси още веднъж!:p

damnedbird
18-09-2004, 02:33 PM
Ами архива който си издърпал е на Фулл компресия със рар архиватор и има по-малко от 4% солид структура... за да не се чудиш за к'во ти говоря, имах предвид че това е възможно най-малкия архив който може да се създаде с рар компресия :)
повече от това не мога го смачкам :) а го смачках максимално щото знам че си на дайал ъп връзка и че ти е мъка така да се каже...
Ако издиря нещо ще качвам ъгейн ин еврото.