View Full Version : kakva musika slu6ate?

I-co
08-06-2004, 01:11 PM
Zabelqzah tema "Chalga Party ili Cherno Party? " i se zamislih naistina varhu stilovete musika i tova koeto 4ovek namira v tqh.
Balgariq se namira v evropa,no moje da se kaje 4e v musikalno razpolojenie e e raztlana varhu cqlata zemq.ta...
Kakva musika haresvate i kakvo namirate v neq?
(moeto mnenie 6te dam sled parvite nqkolko posta)

Meze
08-06-2004, 02:00 PM
Ураааа!! Ей такива теми обичам

Rock/Metall:

Manowar - всичко от тях е задължително да се чуе

Europe - THE FINAL COUNTDOWN

Iron Maiden - Albums "Edward The Great", "Brave new world" song: The Trooper, Fear of The Dark...

Deep Purple - Също задължителни, song: Child In Time, Smoke On The Water, Sometimes I Feel Like Screaming, Soldier OF Fortune........

AC/DC - поне половината песни са задължителни, song: Hells Bells, Thunderstruck, For Those About To Rock, Stiff Upper Lip, Who Made Who, Highway To Hell......

Rammstein - Както казахте, нямат слаби песни, мойте любими са:Sonne, Engel, Mutter.......

Kiss - поне Best-a , song: I Was Made For Lovin' You, Rock And Roll All Night, You Make Me Rock Hard.....

Linkin Park - Не съм им най-големия почитател, но пеят екстра (Reanimation не ме кефи)

Limp Bizkit - Chocolate Starfish and The Hot Dog Flavoured Water май така се пишеше, с този албум става разбиване....

Metallica - който не ги е слушал не знае що е музика...

Helloween - абсолютни пичове, song: Future World, Perfect Jentleman, Helloween... Най-малко Беста им го препоръчвам...

Scorpions - Който не им е слушал баладите... album: Best Ballads

Pink Floyd - малко по-страннички, но имат размазващи песни, song: Another Brick In The Wall, album: Echoes ( The Best Of Pink Floyd)

Pantera - това вече малко клони към брутализъм

Offspring - Голеееми пичове, song: Feelings, Pretty Fly, Why Don't Get a Job....

Apocalyptica - съгласен съм с останалите

Godsmack - много добри, и трите им албума си ги въртя често

Sepultura - бруталяги, как да не ги обичаш, song: Roots,Bloody Roots, Rattamahata

Queen - Кой не знае за бат' Фреди???

Alice Cooper - Album: Trash, Best-a, song: Poison, Hell Is Living Without You

Evanescence - Бива, бива, song: Imaginary, Bring Me To Life...

Grave Digger - album: Excalibur, всички песни са яки

--------------------------------
Jean-Michel Jarre - музиката му ме размазва

Vangellis - също така

Eminem - уважавам го, че е бял, който пее рап (това не важи за родните "рапъри")

Сръбски песни - най- са ми любими тези старите отпреди 20 години на Мухарем, Шабан, Лепа, Мирослав Илич, и останалите, събирам ги от колекционерска страст

Класика:
имам 30 музикални диска с класика и още 20-ина касетки. Просто съм голям почитател на класиката, всяка вечер заспивам на Classic FM Radio (опа, реклама- 89.10 MHz) а за любими композитори -

Richard Wagner
Antonio Vivaldi
Wollfganf Amadeus Mozzart
Johan Sebastian Bach
Ludwig Van Beethowen
M. I. Glinka
P. I. Chaikovski
И всички останали дето съм слушал по-малко техни произведения

Отделни произведения? хм...
Бетовен - Соната № 23 - Appasionata, Симфония №9,... не няма да ги пиша, просто всичко от Бетовен е велико и трябва да се чуе! Това важи и за останалите

такааааа... бая работи написах, списъка въобще не е подреден по важност, с две думи: БЕЗ МУЗИКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ

Приятно слушане

tushe
08-06-2004, 11:19 PM
Depeche Mode - vsichko bez pyrvite 3 albuma (tam stila im e dosta stranen). ako ne ste im pochitatel pyrvo chujte "Ultra", mozhe da probvate i "Violator", i "Music for the Masses"

Nazad vyv vremeto:
Pink Floyd - cqlata im diskografiq. kato naj dobyr se smqta "The Dark Side Of The Moon"

Led Zeppelin - naposledyk naj me kefi albuma "Presence"

Deep Purple - naj qkiq e opredeleno "Deep Purple"(1969)

James Brown - e tova e legenda!

oshte malko:
"Doors", "Kinks", "Shadows", "Ventures", "Sex Pistols"

leko kym 80's:
"Psychic TV" - naj me kefi "Peak Hour"(1993)

"U2" - mnogo gotini

"Beastie Boys" - naj qkiq e "Ill Communication"

"Dead Can Dance" - vsichkite sa qki

"Meatllica" - hehe

"Vangelis"

i pochti nashe vreme:
"Nirvana" - edno koncertche Unplugged, maa ne moga da se setq tochno kak se kazvashe

"Prodigy" - skoro shte gi chuem pak

"Cypress Hill" - ima nqkoi qki pesni

"Radiohead" - na ljubiteli. mozhe bi "The Bends"(1995)

"Goran Bregovic" :)

"Massive Attack" - mozhe bi "The 100th Window"

"Moby" - "Play"?

"Orbital" - vsichko!

"Gorillaz" - "Gorillaz"

"Death In Vegas"

i oshte mnogo drugi

bad&mad
09-06-2004, 03:02 PM
добрата музика те кара да се движиш и те изпълва с енергия. Харесвам черно, DnB, и ragga
Култ:
The Prodigy, Orbital, Moby - неща които всеки трябва да има но не може да ги слушаш често
Elephant Man, Lexxus, Mr. Vegas, Cecile, T.O.K., Red rat, Bounti Killer, Beenie Man, Lady Saw.........
черно без което не можем: Das EFX. Wu tang( не всичко, но някои са убийствени GZA, ODB, двата Man.....
Напоследък много съм се зарибил по Grum & Bias(dnb) и посещавам някой много изтрещели партита, и вече събирам добър обем музика. Breakbeat също е много яко и можеш да го слушаш по абслоютно всяко време.
Уважавам всеки избор на музика, тъй като хората са различни,

НО:
Слушането на Чалга
е най-нисшата съставка на
минималното остатъчно количество
първобитен инстинкт, отговарящ за
реагирането на несвързани звуци и
безуспешно опитващ се да симулира
интерес към музика!
При интелигентните хора този рефлекс
е напълно закърнял, а при чалгаджиите
поради липса на изместващи го фактори
заема цялото налично СЪЗНАНИЕ!!!

АМИН!
( source: www.e-bane.net)
P.S. това е в общи линии,трудно се изброяват 20gb, нали?

Meze
09-06-2004, 09:29 PM
хах утрепахме чалгарите!
(но да си призная допреди 3-4 години и аз бях, слава богу че се осъзнах!!!)

bad&mad
09-06-2004, 11:00 PM
никога не е късно човек да се поправи:D

alin
10-06-2004, 01:55 AM
INXS, DEPECHE MODE, U2- или все музика, която изостря сетивата, която говори...

И още -Sinead O'Conner, PJ Harvey, Sade (3 наистина невероятни дами)...

Billy Idol, Guns & Roses, Chris Isaak и The Cure напоследък се борят срещу лошото ми настроение (и то не безуспешно :))

Все пак продължавам да експериментирам, но има изпълнения, които са станали част от мен и са винаги сред предпочитаните...

pencho
10-06-2004, 12:56 PM
в момента:

otomo yoshihide's new jazz quintet - tail out\05 strawberry fields forever.mp3

тези дни:

max richter, yann tiersen, speedy j (a shocking hobby), notwist, superpitcher, james holden, mfa, deadbeat, pink floyd, sigur ros

примерно

Riptor
11-06-2004, 03:28 AM
Мезе - първо - моит епоздравления! Радваме се че си излекуван! Обаче съм много заинтересован от причините, довели за твойто музикално превъплащение. Имам един познат, дето допреди 2 години слушаше най-изродския метал, а сега е върл фен на Азис и себеподобните му. Дано успея д аго накарам да издаде какво го е променило толкова..

А защо не хванете да си размените плейлистоветте, хем ще се обогатите музикално, хем няма да иреждаме едни и същи изпълнители...

Originally posted by Meze
хах утрепахме чалгарите!
(но да си призная допреди 3-4 години и аз бях, слава богу че се осъзнах!!!)

tushe
11-06-2004, 03:48 PM
shto da ne se poizrezhdat izpylniteli i grupi?
az naprimer vidqh nqkoi neshta, koito ne sym slushal i veroqtno shte me zainteresuvat.

Riptor, interesno zashto nqmash nishto protiv Thread-a "Filmite, koito sa vi vpechatlili?" :D

Meze
11-06-2004, 10:17 PM
Риптор, онзи човек е получил свръхдоза чалга на някой купон със стабилно количество алкохол и вероятно това е довело до трансформирането:D
аз по принцип съм осведомен за чалгаджийските вести тъй като леля ми по цял ден и е включен телевизора на планета (и да си призная Гергана бих я... само заради големите (.) (.) :fucking: ) но просто по едно време се оказа, че чалгата не ми носи много емоции по време на слушане, трябваше ми нещо по-мощно и ето ти метъл!!!

tushe
13-06-2004, 12:00 AM
mozhe bi tova trqbva da se premeti v razdel "Muzika", a tozi reply da se iztrie v posledstvie?

pavelhot
24-06-2004, 03:02 PM
хора незнам въобще защо отдавате толкова място на форума за чалга просто това явление е толкова принизено в музикалната култура на обществото че....
незнам вие си решавате иначе слушайте каквото ви харесва
аз слушам Техно с главно Т
слушам и Хаус и ДнБ
много ме радват повечето ретро парчета
Еуроденс и тн
общо взето форума е зле според мен
няма нищо казано за това дали е готино да учиш тук или там или не се записвайте да учите еди каде си или запишете се да учите еди каде си много е яко...
абе само простотия ... не че не е яко
ама дайте малко по сериозно а смайлитата са жестоки:doggie: :anal: :asstoass: :blowjob:

gat3way
27-06-2004, 02:12 PM
Стиа с туй тиехну уа ;)

tedi
01-07-2004, 01:48 PM
Nirvana - Unplugged in New York, Nevermind - велики албуми. Nana, Ace of Base, 2-4 Family са си класика.
Чалгата sux много ясно. Това е най-долната и просташка музика, която съществува. Иначе харесвам супер много черна музика (но не от рода на Кондьо :) ) и R&B.

Unregistered
01-07-2004, 05:59 PM
Nirvana - Unplugged in New York
hehe
tova e veliko
edinstveniq album na Nirvana, kojto slusham s udovolstvie.

tushe
01-07-2004, 06:04 PM
tova gore bqh az
priznavam si

Meze
03-07-2004, 08:33 PM
Абе може би трябва всеки пост на всеки юзър да започва с "Мразя Чалга" и то във всеки топик... :D
Нирвана, да, тва е добро...
Не съм споменавал Dire Straits - изключително приятно звучене, пускам си ги за разпускане

numba1stunna
07-08-2004, 12:34 PM
Еба ли му майката :) квото ми пуснат се го слушам ... па и кат съм са напил не ме ебе особенно ква музика слушам ... :D

usmiv4ica
05-10-2004, 03:44 PM
vsi4ko slu6am samo kupon da stava , no predpo4itam rock v po4ti vsi4kite mu raznovidnosti

damnedbird
06-10-2004, 02:23 PM
Шаде
Алая
Алиша Кийс
Ашанти /особено нещата с Джа Рул/
702
Дестънис Чайлд
Бъста Раймс
и още доста комерсиално РнБ, което ако тръгна да изброявам ще стане дълго...

От класическия метъл - Уайтснейк, Джо Сатраяни, Стийв Вай, Пърпъл, Флойд и още доста..

От ню метъл-а - Линкин Парк, Ревис, Хуубастанк, Менсън /ама много малко неща.../, Никелбак и т.н.

Иначе стилово има неща и от дръм'н'бейс които мноо ме радват....
И най-важното - обожавам музика от стила - Music for making love... Демек Lounge :)
не заради друго - много готино се спи на такава музика ;)

vesaka
11-10-2004, 01:36 PM
чалгата много ме дразни като не съм пил.но като пийна нямам нищо против разни девийки да въртят задници на дансинга...важното е купон да става!!!

damnedbird
11-10-2004, 02:48 PM
чалгата много ме дразни като не съм пил.но като пийна нямам нищо против разни девойки да въртят задници на дансинга...важното е купон да става!!!

Е аз и пиян нещъ да слушам някой бози... в смисъл и тогава си имам предпочитания към определена чалга...

MadMaster
08-01-2005, 05:14 PM
-готик или симфоничен метъл: Nightwish (на първо място!!!), After Forever, Epica, Tristania, Therion, Sirenia
-готик, нео-класика, дарк-уейв: Ataraxia, Dargaard, Lupercalia, Elend, Dark Sanctuary, Ophelia's Dream, Vangelis
-класическа и оперна музика: Верди, Бетовен, Бах, Бизе...
-други: Мадонна и Anastacia

Не мога да подмина и тази част от музиката, която ненавиждам от дъното на душата си, а именно - чалгата - гадната, селска, долнопробна и циганска чалга!!! Това просто е връх на простотията!!!

rusty
08-01-2005, 08:26 PM
И за мене е така, няма значение музиката, важното е парти да стаа дори и да е чалга. Аз лично като съм сам предпочитам House/LatinoHouse/DanceHouse, но се радвам много на Металика (The Black Album rulzzz) a в колата обичам да слушам Regge/Ragga и разбира се популярна БГ музика. Намирам музиката от 60те за наи добрата- както българската така и американската.