View Full Version : Студентските столове

ivery
28-08-2004, 10:14 AM
Много скам да разбера как става записването за студентските столове?Какви са условията?Как е храната?Записването всики ден ли става илил се заявява за седмица?Предимно обяди ли се сервират и има избор за храната?
Който има инфо да драсне няколко реда:) :confused:

jumboo
28-08-2004, 11:19 AM
da ti kaja mnogo si obarkana :)
az ne bqh student do tazi godina i ot 3-4 godini hodq pri priqteli po studentki grad i se hranq pak v tezi stolove
taka che ne e zadaljitelno da si student :)
lichno az sam hodil vav 2 stola edniq se namira v blok 59-ti tam vlizash davash 1lv za kupon i otivash da si izbirash qdene :) qdene mislq che ima ot 2 do 4 i posle ot 6 do 8
obqd i vecherq saotvetno
inache sam hodil i v razni drygi stolove daje na mesta e i po 1.20lv :)
izbor na hranata ima ot dve qdeneta ili tri na edno qdene
na mene lichno hranata mi haresva no ako si ot po kapriznite edva li shte qdesh ot vsichko :)
inache ima parjoli panirani kebapcheta i tn :)
pone takiva nesha sa ot nai hyubavite kadeto sam ql az tam :)
kvo ti ne aresva :P daje ima hora koito si vzimat po nqkolko kupona i si nosqt hrana i za posle :P

larsy
28-08-2004, 09:27 PM
Здравейте :)
И аз искам да питам някои неща за столовете. Купоните имат ли дата или могат да се използват по всяко време? За обяд и за вечеря еднакви ли са? Има ли купони, които важат за няколко стола? С един купон първо, воторо и трето ли ти се полага? Има ли всеки ден избор от постна храна?

jumboo
28-08-2004, 09:49 PM
1 kupon - 1 qdene
kuponite se kupuvat kato otidesh i vlezesh v stola
1 kupon - 1vo , 2ro , 3to (obiknoveno vafla ili plod)
inache mejdy 1-vo i 2-ro mojesh da si izbirash nqkolko qdeneta pone v stolovete kadeto sam hodil az e taka :)
za vsqko qdene ti trqbva nov kupon a toi se kasa kato ti dadat qdeneto i nemoje da se izpolzva pak to e kasova belejka v povecheto sluchai :P

Fking
29-08-2004, 01:18 AM
системата е една и съща навсякаде
влизаш, на касата даваш 1 лев, дават ти касова бележка, която даваш, няколко крачки по нататък, на тези дето сипват и дават манджите, те я набучват на един шип или я късат. Има по 2-3 основни ястия, 1-2 пред ястия, и 1 вид десерт (рядко 2)

от всяко си избираш по едно, ако искаш си взимаш и хляб, също прибори и евентуално табла.

Да поясня, няма такива неща като записване и т.н.
Отиваш, чакаш си на опашка, даваш левче, и си избираш от това което има за деня.
Столовете се водят на определени вузове но никой не те проверява какъв си и откъде си, на практика достъпа е свободен за всички.
Столовете работят за обяд, и за вечеря, т.е. часовете около тях.
Относно качеството на храната.....труден въпрос, но негласен лидер е стола в 59 блок, където обикновенно има кебабчета, шницели, кюфтета, пържоли и т.н, да подобни неща има и в другите, но в 59 всякаш е доста по-често, и най-важното, по-добре приготвени са.

Има и някои тънкости, като стола на НСА, където има много изгоден десерт, за 1.20 получаваш сладки неща, от рода на вафли мура, шоколад nestle и т.н. които иначе струват двойно+
Но пък останалото ядене не е много на ниво, но няма значение защото десерта се плаща и взима отделно.

Друго интересно място е Либрата, където като цяло е по-скъпо да ядеш, но има неща като пиле на грил, за 3.50 (май-вече 4лв) шишчета, салати, и т.н.
но най-изгодни са сладките неща и соковете, които са много по-евтини от магазините.

така, като цяло, се случва понякога да сервират и гадни неща, и общо взето, както е споменал и jumboo, ако сте по придерчиви към храната, няма да станете редовни посетители на столовете.

jumboo
29-08-2004, 11:19 AM
mdam i az mislq che hranata v 59-ti blok e nai dobra :)
pone az tam lichno slagat nai golemi porcii i nai mnogo moga da se naqm makar che deserta sa nqkvi gadni vafli no da ne vi puka :P
ako ste kaprizni kam hranata mi gotvete si v obshtejitieto :) i pak po skapo shte vi izleze

larsy
29-08-2004, 05:00 PM
mersi mnogo za infoto :)

jumboo
29-08-2004, 06:09 PM
aide pa moje da se vidime nqkoi pat po stolovete :P
pa i za drygo ...

larsy
02-09-2004, 07:33 PM
ами може...:)

Ignite
02-09-2004, 08:28 PM
...труден въпрос, но негласен лидер е стола в 59 блок, където обикновенно има кебабчета, шницели, кюфтета, пържоли и т.н, да подобни неща има и в другите, но в 59 всякаш е доста по-често, и най-важното, по-добре приготвени са.

А аз се чудех, защо в Студентски град няма кучета.:D

^^^D
02-09-2004, 09:24 PM
бе няма :D

Natali
28-09-2004, 12:48 PM
Чух, че имало студентски стол някъде на "Раковска" около пл. "Славейков", ама не мога да го намеря. Ако някой знае, моля да ми каже, къде по-точно се намира. :(

damnedbird
30-09-2004, 03:00 PM
Чух, че имало студентски стол някъде на "Раковска" около пл. "Славейков", ама не мога да го намеря. Ако някой знае, моля да ми каже, къде по-точно се намира. :(

е, тоя и аз не го знам... даже и на мене ще ми е интересно да го видя.. това си е БАЯ далеч от щутград и си е пак бая близо до центъра...

Fredy
30-09-2004, 05:58 PM

Има има стол в центъра - точно срещу Радисън се намира...
Много е добър и много евтин
Само че ти трябва карта...

damnedbird
30-09-2004, 06:18 PM
Само че ти трябва карта...
уот дъ хел.. к'ва карта..
я дай инфо...
Благодаря предварително!

Fredy
30-09-2004, 07:29 PM
депутатска :p

pencho
07-03-2005, 11:26 PM
dalaverata e da iskash da ti slojat samo ot garniturite vyv "fantaziq"-ta ;)

baq preqdoh

DOKTOPA
08-03-2005, 03:56 AM
Далаверата е : минаваш през Фантастико и си купуваш кисело мляко Елена зелено, отиваш до голямата Манджа и си вземаш тутманик, който гарнираш с люто, кетчуп, майонеза, горчица, шарена сол etc. (това само за видни плевенчани, познати на Митака от съседната сергия) Наяждаш се като прасе за левче.

Хляб и мляко. Какво повече му трябва на човек?

Може би две млека.