View Full Version : Abscent

pnv_Creator
12-08-2007, 12:53 PM
Абе някой знае ли, този абсент, дето се предава в БГ има ли някаква връзка с истинския? И каква е разликата. И ако няма, откъде да си намеря истински. (Или въобще няма фалшив?). Дибеш...

martini_baby
12-08-2007, 01:02 PM
Според мои приятели си бил истински. Поне човека, който го твърдеше най-усилено може да му се вярва, защото се занимава в близка област. Предполагам обаче, че няма как да го сравниш с оригинал - производството му отдавна е забранено.
Освен да направиш 1 визита да Холандия.

pnv_Creator
12-08-2007, 01:06 PM
Е, чак в Холандия. В Пенчиса във Варна си продават...

martini_baby
12-08-2007, 01:09 PM
То и в интернет можеш да направиш поръчка. Идваше и с разни екстри бутилката - някви чашки и тн. И да се пие абсцент си е цял ритуал - нагряване в лъжичка еди колко си минути, пък после се изсипва в чашката и разни такива. Тожва е като пурите - не е за всеки.

pnv_Creator
12-08-2007, 01:22 PM
ако можеш да ми дадеш линк за поръчка, ще съм мн благодарен
Даже ще почерпя чашка две :)

Ignite
12-08-2007, 01:27 PM
И да се пие абсцент си е цял ритуал - нагряване в лъжичка еди колко си минути, пък после се изсипва в чашката и разни такива.

Да не бъркаш абсент с хероин?
:confused:

4u4ur4e
12-08-2007, 01:42 PM
И аз много искам да го опитам това чудо(абсента, не хероина).

martini_baby
12-08-2007, 02:04 PM
Да не бъркаш абсент с хероин?
:confused:
Никак.Грешката ми е, че не се нагрява. Както при пурите има почти цяла церемония до първото дръпване - подрязване, топене в качествен ром и ред други, така и при абсента има цяла церемония. И наистина исъществува това с лъжичката, даже съм виждала в интернет да се продават специални инкрустирани лъжички за абсцент и разни други екстри.
Оригинално ритуала включва бавно обливане на кубче захар в лъчичка поставена над чаша с шот абсент. Когато водата се смеси с абсента той става от изумрудено зелен млечно бял.
Уви вече съм забравила каква точно беше цялата церемония, но тя отличава човека пиещ за удоволствие и свкус от пияницата.

Пнв като имам време ще потърся линк, имаше цяла тема в 1 друг форум със разни линкове, но го затвориха. Виж чрез гуугъл доста неща се намират като ровиш старателно. Търси на green fairy.
http://www.alandia.de
http://www.greenfairy.com.au/

http://www.math.msu.su/~apentus/znaete/images/absent.jpg

Ignite
12-08-2007, 02:59 PM
Уви вече съм забравила каква точно беше цялата церемония, но тя отличава човека пиещ за удоволствие и свкус от пияницата.

Така е, ние тук сме си обикновени пияници. Пияниците също пием за удоволствие. А алкохолиците освен че пият, обичат и да се събират по анонимни срещи и да се оплакват от това. :D

Та, аз съм си обикновен пияница. :)

Unfuckable!
12-08-2007, 03:32 PM
Аз съм пил абсент ама не по някакви специални церемонии ами по нормалния си пияндурски начин :) Доближава се до мастиката, защото освен пелин в него има и анасон, копър и разни други плевели. Пак като мастиката побелява като му се сложи водичка. До колкото знам вече май никъде в Европа не е забранен, просто са въведени някакви ограничения - примерно пелинът не трябва да надвишава 10мг/кг и разни други такива.

pnv_Creator
12-08-2007, 03:39 PM
мда и аз съм пил, ама не съм се наливал...
така че ми трябва бутилка да видя какво става

seashell
13-08-2007, 01:34 AM
Не съм пробвала,но и аз съм чувала за "церемонията",която трябва да се изпълни от един истински пияч.Права е Мартини.Прочетох следните начини: в/у решетъчна лъжичка(или просто вилица в краен случай)се поставя бучица захар,залива се със струйка студена вода над чашата с абсент-питието потъмнява(louche ефект).Другият начин:бучицата се напоява с малко от самия абсент и се запалва-захарта се карамелизира и слага в чашата,после 5 части вода рязко се прибавят към 30-те мл абсент в чашката.При смесването с абсента в чашата трябва да се вдигнат изпарения-именно това е "зелената фея".Друг вариант:" чашата се налива с около 25 гр абсент, надупчената лъжица се слага захар и настърган лед, лъжицата се държи над чашата и бавно се налива през нея около 25 гр вода. "
Абсент са пили Рембо,Верлен,Уайлд,Ван Гог,Креатора...
Чувала съм,че ярките слънца в картините на Ван Гог може би всъщност са предадени негови халюцинации,предизвикани от питието,не наблюдавано небесно тяло.
Големи дози абсент могат да доведат до изменение на възприятията, зрителни илюзии, променено цветовъзприятие и в редки случаи – халюцинации. Системната злоупотреба води до психическа зависимост, депресия, агресивност, цироза и импотентност-aaа,не го прескачайте тоя пасаж де :p
През 1905 г. Джин Ландфрей под влияние на голямо количество абсент избива цялото си семейство.
Креаторе,тоя абсент само да не вземе да ти отключи престъпните заложби,описани в играта,майчице мила тогава... :p
"Абсентът е билков ликьор, зелен на цвят и доста силен (около 55-60 градуса).
Вече Абсинтът е оригиналът. Страшно силен ликьор е (68 градуса). Задължително се пие разреден с вода."-така някой се е изказал компетентно на едно място,аз съм пас.
Видях и реклама на някакъв "Абсент-наргиле бар"-ул. "Княз Борис I " N: 21

Peshi
13-08-2007, 05:59 PM
тука в една пънк/рок/алтърнатив/готик кръчма(дупка по-скоро пих веднъж). Вторият метод, споменат от Сийшел е най-разпространеният тук в Германия. Може да се купи и от обикновен магазин, стига да го има в сортимента.
Креаторе, ако парите не са пречка, мисля че мога да ти взема "истински" даже и с лъжичка някакъв марков май гледах някъде да се продава тук в един магазин. С пратката мисля, че няма да е повече от 30 евро. Само 2 неща не са сигурни дали си заслужава цената и дали ще стигне цяло шишето до БГ.

pnv_Creator
13-08-2007, 08:25 PM
Цената е ок, мисля че тук не е по-евтин :) Ако не пристигне цял обаче ще жаля и ридая. Но, да, интригува ме предложението, ако можеш, погледни колко ще излезе и дали ще имра разлика в доставката на една и две бутилки, че да пооптимизираме нещата :)

4u4ur4e
13-08-2007, 08:48 PM
тука в една пънк/рок/алтърнатив/готик кръчма(дупка по-скоро пих веднъж).
Ох, какви рок кръчмета има в Германия...цели улички с такива...Много гот!
Сори за офтопика, не се сдържах...

Peshi
04-09-2007, 07:10 PM
Така, преди малко ходих да си купя винце да подкрепя душата довечера :)
Значи видях налични 2 вида. Единият немско, другият френско производство.
Цени и количество:

Немски: (http://peshi.hit.bg/DSC00024.JPG)

13,99 Еuro - 0,5l

Френски: (http://peshi.hit.bg/DSC00025.JPG)

21,99 Еuro - 0,7l

Значи този френският според мен го има и в България, понеже по бутилката, производителят ми прилича на този, който произвежда Pernod и внасят в България.
Прецени, и ако искаш ми кажи на ЛС, да проверя колко ще е доставката!

mim_pa
11-09-2007, 11:41 PM
не мога да съм сигурна ама мен мн приятелчета ме убеждават че истински има само в Полша...миналата година се бяхме позарибили и между нас си се заформи дискусийка кое от къде и за къде...не знам...ама май съм склонна да им вярвам..

flyin
12-09-2007, 10:42 AM
аз си купих от Сан Марино миналата година, беше в една страшно красива бутилка, много малко количество (не помня точно колко), около 10 евро. Беше 60 градуса и си го пихме с кафява захар, в чашка на шот, но май го палехме (не помня вече, защото беше на рождения ми ден и вече се бях усмъртила достатъчно :) )
убийствен е абсентът де. внимавайте с него.

pnv_Creator
12-09-2007, 11:38 AM
аз не бих го палил.
Сваля му градусите яко, доколкото знам

flyin
12-09-2007, 11:42 AM
да бе, пробвай само :) пие се, докато още гори.
т.е. държиш малката специално извита лъжичка над шота, вътре кафява захар. чакаш, докато се разтопи и после слагаш захарта вътре. Шотът започва да гори доста по-силно (не знаех, че има подобна химическа реакция със захарта) и пиеш бързо , за да не ти се разтопи сламката.

pnv_Creator
12-09-2007, 01:23 PM
will do :)

pnv_Creator
17-09-2007, 11:53 AM
Намерих абсент в Пикадилито btw.
Същия френски, Който Пеши е показал

21,99 Еuro - 0,7l
което се равнява приблизително на 43-44 лева

Та в Пикадилито цената беше 53 или 54
Разликата е 10 лева.

Peshi
17-09-2007, 04:10 PM
първо това не се пие със сламка :)
и второ какво означава истински?
В нашето време може да се говори само за произход и качество, като последното е основното!!
Едит: точно както предполагах :)
Значи този френският според мен го има и в България, понеже по бутилката, производителят ми прилича на този, който произвежда Pernod и внасят в България.

flyin
17-09-2007, 04:53 PM
извинявай, ама ако искам с черпак ще го пия :) просто дадох предложение, всеки си избира какво да прави с абсента си.

Peshi
17-09-2007, 05:01 PM
дай да сръбна един черпак тогава :)

Nikita987
18-09-2007, 04:45 PM
да бе, пробвай само :) пие се, докато още гори.
т.е. държиш малката специално извита лъжичка над шота, вътре кафява захар. чакаш, докато се разтопи и после слагаш захарта вътре. Шотът започва да гори доста по-силно (не знаех, че има подобна химическа реакция със захарта) и пиеш бързо , за да не ти се разтопи сламката.

Маци ти говориш за шот "Хероин" и той не се прави с абсент:)

И да Алекс пак е прави - горенето сваля градусите и то доста:)

Мартини ме кефи колко полезно инфо е дала. Аз лично аз съм пила преди години и си спомням,че не сме го палили и беше 63 гардуса. Сещайте се как изгаря това

pnv_Creator
18-09-2007, 05:00 PM
И да Алекс пак е прави - горенето сваля градусите и то доста Не че не го чу от тебе...

flyin
18-09-2007, 05:14 PM
Маци ти говориш за шот "Хероин" и той не се прави с абсент:)
не, не говоря за шот хероин, който се прави с зрънцето кафе в захарта. пък и доколкото си спомням малката чашка се слага на голямата чашка и после се изсмукват пак изпаренията...

говоря за начина, по който те напиват в Шедьовър с абсент :) може да не е "традиционният" начин, аз лично така го пих.

Nikita987
18-09-2007, 06:02 PM
Не че не го чу от тебе...

така ли? нямам спомен да съм ти го споменавала..:)

flyin маци Хероина не е с кафе:) но може - в различните заведения го приготвят по друг начин. Обожавам мохито и съм го пила по няколко начина -зависи в кое заведение си.