View Full Version : Общежитие на медицинския у-т в Лозенец

bluudar
12-12-2007, 12:20 PM
Някой може ли да сподели някакав опит от този блок номер 6 на медицинския университет който е в Лозенец.Как са там условията,добре ли е за живеене ,по добре ли е от блоковете в студ. град???

ico_dent
12-12-2007, 08:35 PM
За този блок брато, може да се напише цял сапунен сериал :)
Ти от медицинския ли си?
Несравнимо по-спокойно е от студентски град и става за учене.
Колеги само от твоята черга и има постоянно мъкнене наляво надясно на книги, атласи, разни пособия (ако си зъболекар) итн.Много македонци има, от време на време купони из читалните и ест, неизбежно ченгета.Долу има денонощен магазин, пераня, интернет телефони, компютърна зала, аптека, абе квото ти трябва, а наблизо са Селинет (аз съм към тях и съм горе долу доволен от нета).
Това е в общи линии, ако има нещо - питай!

ifch0
13-12-2007, 01:14 AM
Някакви други квартири на цени "като за студенти" да знаеш?

ico_dent
13-12-2007, 12:27 PM
Е не бе човек, то си е общежитие това :)
Иначе квартири, особено в Лозенец са си скъпи :)
И пак си зависи дали ще намираш чрез агенция или от приятели итн...
По принцип сега жилищата адски много са поскъпнали и пазарът е много свит (за тези, които си купуват жилища).За квартира питай Алекс - той по-добре ще ти каже.Иначе ако не си в МУ в тоя блок трудно ще се уредиш.Ако много искаш, мога да поразпитам тук там, имам някои авери в студентски съвет, които са в комисията по настаняване - мога да получавам горе долу първи инфо за освободила се стая и да се увеличат шансовете за човек извън МУ да я получи.Но не можеш да си пазиш стаята за лятото ако не си от МУ и за следващата година нямаш гаранция, че ще те настанят пак (освен ако не си в някаква схема там...) :)
Това е в общи линии... И с домакина имам приказка, май иска да ми става пациент ;)И с него няма да имаш проблеми... А за фиктивни и изобщо за настаняване всичко се движи от 40 блок в студентски град, като отговорното лице се зове Берберова - тя е шефката на настанителната комисия.За повече инфо - на ЛС.

bluudar
13-12-2007, 01:55 PM
мерси за инфото
аз съм от СУ но съм настанен там и все още имам около 0.00001% шанс за студ. град и се чудя дали си заслужава да чакам.
А за условията нещо можеш ли да кажеш -по мизерно ли е от студ град.А също и за влизането на разни други хора в блока какъв е контрола??

ico_dent
13-12-2007, 02:05 PM
Условията са по-добри като цяло.Е няма ги хилядата бара и кръчми, ама Краси готви добре, а и кафето му е добро :)
Контролът е никакъв - който иска влиза, което вече би трябвало да си забелязал! Тва е пич :)Учи и живей, нз къде :)Ще свикнеш, ще ти хареса дори след време :)
Имаме си гора до нас, което е супер яко като се стопли времето, щото може да се бяга там.Има и един фитнес във блока, ама ти нямаш достъп до него, щото ние сме си го правили ;)

bluudar
14-12-2007, 06:47 PM
Условията са по-добри като цяло.Е няма ги хилядата бара и кръчми, ама Краси готви добре, а и кафето му е добро :)
Контролът е никакъв - който иска влиза, което вече би трябвало да си забелязал! Тва е пич :)Учи и живей, нз къде :)Ще свикнеш, ще ти хареса дори след време :)
Имаме си гора до нас, което е супер яко като се стопли времето, щото може да се бяга там.Има и един фитнес във блока, ама ти нямаш достъп до него, щото ние сме си го правили ;)

Ейй верно ли има фитнес - айде пускайте ме ще си плащам ,че аз съм ентусиаст а май в лозенец са доста скъпи фитнес залите..
Иначе мерси за информацията :)