View Full Version : RQ:info за кандидатстване

[fuckEG]painter
06-10-2004, 08:30 PM
така ако има компетентни моля да помогнат по простата причина че като информация получавам различни отговори и не знам какво точно да права.Та: искам да кандидатсвам с архитектура.карам курсове по рисуване и ще почвам по матеватика.знам че тва са двата основни изпита.въпросът ми е : какви други оценки се взимат за общия бал.предполагам че от гимназията се зимат математиката и физиката но чесно да си кажа нямам особена представа.понеже и матура по БГ ще държа тя ще влиза ли.знам че ми требе да си зема основното с нея ама за кандидатсването не знам.от кои години в гимназията какво ще се взима...?естествено ще образованието ни е здухано отвсекаде и всичко може да променат ама поне да този момент можете ли да ме ориентирате.благодаря ви предварително

Fredy
07-10-2004, 03:16 AM
Предполагам, че на въпроса ти дори и министъра не може да отговори :)

Значи до преди 1-2 години знам че се вземаше математика и физика (последните 3 или 4 години, зависи от гимназията ако не се лъжа) + изпитите по рисуване (3 изпита) и по математика... Като (предполагам говориш за УАСГ) за останалите специалности освен архитектура може и само с математика да се кандидатства... Ще попитам утре, защото не съм сигурен...

Инфо от сайта, което предполагам си прочел:

Из "ПРАВИЛНИК
за приемане на студенти в УАСГ през учебната 2004/2005 година"
Образуване на бала и класиране:

Чл.14. (1) Балът за специалността Архитектура се формира като сума от следните числа:
• оценката по математика от конкурсния изпит;
• оценките по рисуване от трите конкурсни изпита;
• оценката по български език и литература от дипломата за средно образование.
Максимален бал – 30,00.
(2) Състезателен архитектурен бал не се образува, ако:
1. На някоя от трите рисунки или на изпита по математика оценката е по-ниска от среден 3,00;
2. Средната оценка на трите рисунки е по-ниска от добър 4,00.
Чл.15. (1) Балът за инженерните специалности се образува като сума от следните числа:
• удвоената оценка по математика от конкурсния изпит;
• оценката по български език и литература от дипломата за средно образование;
• оценката по математика от дипломата за средно образование;
• оценката по физика от дипломата за средно образование.
Максимален бал – 30,00.
(2) Кандидат-студентите за специалностите Хидростроителство и Транспортно строителство (немскоезично обучение) полагат
и изпит по немски език, който се оценява с "да" – издържал и с "не" – не издържал.
Конкурсен изпит по немски език не полагат:
• завършили езикови гимназии с немски език;
• завършили Гьоте-институт (покрито най-малко трето ниво).
На същите се признава "да" – издържал.
Получилите "да" – издържал, участват в класирането по бал, както за останалите инженерни специалности.
Максимален бал – 30,00.
(3) Балът за специалността Урбанизъм се формира като сума от следните числа:
• удвоената оценка по математика от конкурсния изпит;
• оценката по български език и литература от дипломата за средно образование;
• оценката по математика от дипломата за средно образование;
• оценката по география от дипломата за средно образование.
Максимален бал – 30,00.
(4) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като едната от тях е от
държавния зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща се счита оценката от държавния зрелостен
изпит.
(5) Оценката от представянето на кандидат-студентите, спечелили първите места в Националния кръг на олимпиадата по
математика, организиран от МОН, се признава за оценка по математика при образуването на състезателния бал.
(6) На участниците в националния отбор на Република България за олимпиадата по математика се признава оценка – отличен
(6,00).

Хмм... до преди 1-2 години съм сигурен че вземаха мат и физ от дипломата... тоя български защо им е на архитектите?!?!? ... Луда работа

А ако по някое време следващите месеци усетиш че с рисуването просто се мъчиш и не ти идва отръки - помисли навреме за алтернативен вариант...

Само предупреждение - УАСГ се изкарва адски трудно...

Успех...

П.С. Дано има по компетентни от мен, та да ти помогнат повече :)

П.С.С Ако смяташ да учиш архитектура в НБУ или ВСУ - по - добре с парите за следващите 10 семестъра почерпи приятелите си, плати си да не ходиш казарма и си купи каквато искаш диплома... ще бъдат по добре инвестирани

П.С.С. Ето ти линк към целия правилник за приемане на студенти през 2004/2005 година (http://www.uacg.acad.bg/UACEG_site/stud/pravilnik2004.pdf)

[fuckEG]painter
07-10-2004, 05:07 PM
ми пич освен едно БЛАГОДАРЯ не се сещам за друго.кофтито е че министерството е здухано събрание на ниско интелигентни смятащи се за високо интелигентни идиоти които си нямат и проста представа за какво висят там.гадното е че ще кандидатствам чак 06/07 .тези кретени всичко ще измислят и може и музиката да влиза.нема да се учудя!чавек не знае какво да се готви ебаси.
ами избрал съм архитектурата защото баща ми е архитект но тва не означава че той ми го е натирил като избор защото тва е гадно.просто ми харесва това което той върши не само плюсовете ми и минусите-всичко.рисуването върви да чукна на дърво що годе добре поне при мене (тва беше една от предпоставките за избора ми).нема да пиша нищо друго освен архитектура в УАСГ-го.мислил съм и за други алтернативи но вече съм избрал и нема кой знае ква време за преусмисляне и преизбиране.ходя вече от година по рисуване тази също ходя и ми оставя още една.по математика май ще тръгвам от тая и естествено и следващата...знам за физиката че се взимаше преди години но както добре знаеш там "горе" са идиоти и...
както се подразбира моя випуск ще е първия заек който ще гризне дръвцето със задължителните матури по БГ.тва най-много ме притеснява щото хич не я чаткам тая литература (втората основна причина) и въпреки че е хипер безумен вариант не се учудвам да вземат и матурата колкото и тъпо да е ... и тогава всичките години заминават на майната си.ще скълъпя живот и здраве неква мижава тройка колкот да мога да кандидатствам и толкова.ма и министъра да питам май пак нема да може да ми отговори щото е кретен и щото не знае след кат се напие след некоя вечер в "Спартакус" кво ще му хрумне ...май ми оставя само да се надявам.ако избичиш неква друго информация ще ти бъда благодарен.

Fredy
07-10-2004, 05:46 PM
painter']ми пич освен едно БЛАГОДАРЯ не се сещам за друго.

Благодаря е много, и две бири стигат

[fuckEG]painter
07-10-2004, 05:56 PM
Благодаря е много, и две бири стигат
бе аз касата бех приготвил ама щом си толкова скромен ... нема проблем.
ъ ма по ДСС става да ти ги прата нали.ако не става дай адрес пощата ми е на
5 минути път от нас :cool: