View Full Version : "Bez dom"(po Victor Malo) ili: kofti e kato niama kyde da spish, nali?

Visionary
07-10-2004, 07:58 PM
Ne malko student(k)i, neuspeli da polu4at staia v obshtejitiata, se myknat po staite na drugi hora. Za koi e po-losho - za tezi, koito postoianno se mestiat i ostavat den za den kydeto nameriat ili za onezi, koito (sa edva li ne prinudeni da) priutiavat svoi priateli i stiskat zybi dokato jiveiat s 4-5-6 choveka v staia za dvama/trima ???
Iskam prosto da 4uia mnenia, ot hora koito sa bili v ednata ili drugata situacia. :cool: :confused:

Fking
07-10-2004, 09:08 PM
един приятел спа на бюрото в стаята ми.....
лично на мен не ми пречи когато сме повече от предвиденото, става по-забавно.

damnedbird
09-10-2004, 03:10 PM
Едно лято в стаята на бившето ми гадже бяхме като в дядовата ръкавичка :)
6 души... направо кошмар...
начи според мене лично по-гадно е когато се окаже че не само няма къде да спиш ами и примерно са ти отказали общежитие и изведнъж се е оказало че наемите за студенти със отказано общежитие са се покачили... и примерно още някоя изненада от сорта /пример това дали ще имаш зависи от алчната домакинка / :) тогава вече е доста интересно...

Visionary
09-10-2004, 05:01 PM
е аз пък не знам как се прави тва с предложението към домакинката (имам предвид предложение за пари, подкуп, рушвет или както там му се вика..то кво ли друго може да й се предложи- недей, че току виж приела...); имам ги парите, обаче как да й кажа 'земаш тея ... сто долара (примерно) и ми даваш стая' ;
има и друго итересно- в блок на УНСС са настанени (не само в хотелските стаи, въпреки 4е и те трябва да са само за студенти мисля) разни мангасари, дърти селяни, семейства и кви ли още не външни елементи... тва го имаше още шрез лятото и сега хотелската част е запазена до декември, януари и т.н...
anyway

^^^D
11-10-2004, 01:38 PM
винаги има настанени , които нямат такива права
Номерът е направо да питаш домакинката без никакъв срам или подобни , защото няма друг начин , а и въпросът винаги опира до това кой колко дава - така , че ако имаш възможност да дадеш повече от другия ще спечелиш :) само , че влезеш ли веднъж в тази игра излизане няма не забравяй - това важи най - вече за изпитите , защото с общежитията ако нямаш възможност да платиш просто напускаш , но при изпитите е друго - ако платиш веднъж , а друг път решиш , че ще се справиш и без да плащаш - може да те скъсат само заради мисълта , че щом си платил веднъж нищо няма да те сбърка да платиш пак :)

damnedbird
16-10-2004, 03:58 PM
Абе кофти си е със рушветите... аз не съм платил ни един рушвет... един път само се наложи да ида с кутия бонбони щото беше мноо зле работата, ама пари на ръка никога - че ще земе да се научи как не требе и тогава не знам...
а и сега с тези брутални суми за наеми, остава и рушвети да им давам... така и така ме рекетират СОС, няма и рушвети да им давам я... :)
та - не се подлъгвайте да им бутате пари, не моете ги спре после... гладни са като да не казвам като какво... С наклон 45 градуса и с рогата напред и това е :)

tushe
24-10-2004, 02:05 PM
shto be?
rushvetite sa qko neshto. vyprosa opira do dogovarqne. dori naj qkata chast tam e pazarlyka. kato ti kazhat nqkva suma (ako ne "nameknesh" v prav tekst, nikoga nqma da ti predlozhat), podhozhdash leko stranichno i se dogovarqsh za po-niska cena. ponqkoga mozhe da se poluchat drastichni izmeneniq v sumata :)
na vsichki im haresvat parite. vednyzh korumpirani li sa, si mislqt: abe to se e vidqlo, che ot toq(taq) ne moga da vzema mnogo, pone shte si kupq novi obuvki.
hehe
loshoto e, che se sreshtat i nekorumpirani, ama tova pri men go nqma. nali sym v rusiq :)

damnedbird
25-10-2004, 10:39 AM
loshoto e, che se sreshtat i nekorumpirani, ama tova pri men go nqma. nali sym v rusiq :)
Кефиш ме адаш ;))))))

ама кофтито тука е че обикновено нямаш пари дори за кирливия наем, а за рушвети няма какво да говорим... поне повечето студенти нямат... ся че си има и изключения - има си и те спират със ес ел 600 пред блока, тъй че за тях няма да упоменаваме ;)

tushe
25-10-2004, 05:13 PM
ne vinagi samo s pari stava. ako e lelichka nad 40 godini, vkljuchvahs qko char i edna butilka vino, deto ne mozhe da go nameri nikyde v magazinite (mozhe dori da e dosta evtino. nomera za neq da e ekzotichno). tiq dyrtite se pobyrkvat i vednaga omekvat. chak sled tova pochvash da prikazvash po syshtestvo, kato ne zabravqsh che pak si si charoven. abe, obshto vzeto, pochti flirtuvash s dyrtata. dori, ako stane na vypros za pari, vinagi mozhesh da smyknesh cenata. ama v mojte sluchai tuk, do pari ne se e stigalo :) edin pyt se pozaprikazvahme, che trqbva da se plashta, a az kazah che ne znam kak shte se vryshtam do BG i mozhe da ostana za izvestno vreme v Ukrajna i mi se razmina.
hehe

sega shte mi kazhe nqkoj, che mozhesh da popadnesh na nqkvi gnusni feministki. e, zhivota e takyv. nishto ne se znae.

damnedbird
27-10-2004, 11:47 AM
хм, досега не съм попадал, но определено съм вкарвал чар при разните лекарки, домакинки, държал съм се учтиво, любезно и възпитано - това със цел е било де ;)
но пари на ръка не съм вадил никога... за подкуп... или поне не помня ;)))
Това и съветвам всички... да не дават пари вкупом...

kiko
01-11-2004, 07:19 PM
А защо не си намерите работа, не си наемете някъде квартира и да почнете да се издържате сами? Само се оплаквате и чакате всичко на готово! Никой с нищо не ви е длъжен!!!

^^^D
01-11-2004, 08:14 PM
:) не виждам мнооо смисъл в post-a ти точно на тва място , ама първо не е чак толкова лесно да се намери работа и второ кат намериш не знам за кое първо треа дааш пари ; то си е е.... майката напрао ; хората тук се обясняват за рушвети - демек за начини да задоволяват вечно незадоволени откъм паричната страна индивиди , които ламтят винаги за още и в тоя меркантилен свят мислят само за облаги. А , че е вярно , че повечето хора само се оплакват - така си , ама си има и защо ....

Ignite
01-11-2004, 09:40 PM
А защо не си намерите работа, не си наемете някъде квартира и да почнете да се издържате сами? Само се оплаквате и чакате всичко на готово! Никой с нищо не ви е длъжен!!!

Интересно, дали учиш в ТУ?

damnedbird
22-11-2004, 05:58 PM

Хахаха ;) пич, чак сега ти забелязвам пост-а...
Та значи - бачкам... много :) и пак не стигат... ти май не си от много дълго в София... щото аз се издържам сам от 3 години, демек от 3 години бачкам като катър да кажа... понякога на повече от 2 места ;))) та не ми казвай, че се оплаквам :) аз тука ако не се оплача къде ;))))

californieca
24-05-2005, 05:11 PM
Kolegi,tuk po4ti vsi4ki sa pravi,malko ili mnogo,no ima nqkoi koito sa ot provinciqta i edvali 6te odelqt po 40lv za pat naprimer za 1 mesec.PO gore nqkoi kaza 4e trqbva napred s rogata,napalno go podkrepqm,nqma druk izhot,ne sme malki i za nai malkoto vednaga da se ti4a pri mama i tati,6tom si se hvanal na horoto,6te se kara do kraq.Eto sega mi se nalaga da prodalja v TY za povi6avane na kvalifikaciqta no parvo mi trqbva kvartira 4e trqbva da se pla6ta semestar nqkoga,a te ne padat ot nebeto.Sega si tarsiq super qko kvartira po studenski,no mi kazaha da razgova domakinite na blokovete i tam da se obe6tava ne6to,bihte li me posavetvali ne6to kolegi.
Po otnostno ravotata,IMA MNOGO,vaprosa e 4e nqko ne iskat da rabotqt tova koeto se predlaga,ili po skoro se strahuvat da zapo4nat.
nqkoi da predlaga svobodno mqsto po blokovete ili kvartiri,pla6tam si,e na razumna cena razbirase.
Priqten den i uspeh mom4eta :)

dirty_trick
12-01-2009, 07:06 PM
Била съм и в двете ситуации-и да приютявам,а сега и да ме приютят.Предпочитам първата.Кико,много тъп коментар си направил.Верно си кух.

martini_baby
16-01-2009, 07:23 PM
Почти извън темата - не е ли Ектор Мало автора или заглавието на темата визира друг автор със същата фамилия и произведение със същото име???

mihodolniq
16-01-2009, 07:43 PM
Show me the yayo and stop fucking around Hector ...

podkrepa
09-12-2009, 09:31 PM
хих, на времето живеехме максимално близо до университета (нбу, съответно на квартирка, разбира се) и входната врата не се затваряше много-много. кой няма какво да прави, кой свършил парите, кой замръканал в овча купел и не му се плаща за такси... - айде вкъщи. накрая вече бях свикнал да заспивам върху тонколона, сутрин да се оглеждам внимателно преди да стъпя на пода и да се събуждам с непознати в леглото..

нямаше инциденти и си беше гот в интерес на истината, но с течение на времето си омръзват постояните купони.

4u4ur4e
12-12-2009, 09:57 AM
"нали трябва някак всеки човек да може поне някъде да отиде..."
из "престъпление и наказание", достоевски
като прочетох заглавието на темата и това беше първото, което ми дойде наум...