View Full Version : баси.. компютрите ни завладяха ?!

dyp
22-02-2008, 10:02 PM
Незнам за вас но на мен 90% от времето ми минава на стола пред компютъра. Вече чак започвам да се дразня доколно ни е обвързано ежедневието с компютрите.
А по принцип от малък си падам много по техниките, имам ПС от както се помня. Винаги съм се кефил на техники с много копчета, всички техники който си копувам, гледам да са по-сложни и с повече възможности. Преди съм прекарвал по 14 часа на ден пред Pc-то и си мислих че цял живот ще ми харесва да се занимавам с техники, да се интересувам и т.н....

Ноооо ето че дойде момента в който вече ми дойде до гуша от компютри, техники и т.н.
Днеска бях 10 часа на работа пред Pc-то.. връщам се в къщи претрепан, хапнах и пак сядам на Pc-то, за да си почина.. или най-малкото защото приятелите ми са в скайпа и да си чатя с някой..

Незнам какво щяхме да правим ако ги нямаше компютрите, почвам да си мисля че щеше да е по-добре. Компютри, ГСМ-и.. вече е пълно с хора по улиците с хандс-фрее-та по ушите.. гледаш някой мъж върви по улицата и си говори сам.. В същото време до тебе е спряла кола и вътре някой жена и тя си говори сама, маха с ръцете и в първия момент се чудиш - "тая какво и става" , в следващия момент се усещаш че е някой бизнес дама и провежда важни разговори..
иии.. уж всичко се прави, за да ни улеснява живота, а в един момент всички тия техники почват да ти причиняват един стрес.. телефона си е стрес.. Малко са хората на който може да им звъни телефона и да не зарежат всичко, за да вдигнат.

Аз преди се занимавах малко с програмиране (като малък ми беше интересно) и съм имал дни в който по цял стоя и си мисля някакви си работи. Като изкарам така няколко дена и ставам супер изнервен и сприхав, за най-малко нещо се изнервям.
Те и повечето компютърни гений можеби затова слушат метал.. някак си ти действа в синхрон с нервите :)). (аз не слушам де, но като съм под напрежение по рокаджийската музика ми действа добре) ...

че така, според вас не прекаляваме ли с модерните техники.. не е ли време да почнем да мислим, не само как да си улесняваме работата с помоща на технологийте, ами и как да си почиваме от тях..

ico_dent
22-02-2008, 10:13 PM
Спорт!
Спортът възпитава, укрепва здравето, калява тялото и психиката.
Ето, сега се връщам прероден - каталясал, не ме държат краката, но си излях гнева, натрупан през цялата седмица.При това, когато се касае за клубен спорт, се срещаш с хора - припомняш си що е то "невербален контакт", който така липсва в скайп и другите месинджъри, а не като пътеката на фитнеса, дето гледаш едно огледало...
Спорт хора - мускулите са второ сърце!

martini_baby
22-02-2008, 10:29 PM
Дип, Ицо е прав. Ако се погрижиш за тялото си, ако помислиш за него, то ти се отплаща наистина подобаващо - подбирай храната си с внимание, яж за удоволствие - не, за да се натъпчеш набързо и да утолиш глада, но най вече спортувай.
Дори ходенето е нещо, което повишава тонуса на мускулите и скоро започваш да се чувстваш удивитерно добре в кожата си. Не е проблема до компютрите и колите, а до това, че забравихме какво има извън тях.
Малко от нас се сещат да си уредят среща в Борисовата градина или в Южния парк, когато НДК и Попа са така популярно удобни. А да прекараш няколко часа в полите на Витоша - пътя удивително е по-кратък отколкото минаването на Евлоги Георгиев, е направо рай.
Зеленина, свеж въздух, весела компания и смях. Ако ми кажете, че има много други така добре каращи те да се чувстваш неща в ежедневието...

dyp
22-02-2008, 11:19 PM
Абе аз по принцип преди ходих да тичам и на фитнес. Но сега като ходя и на работа и не остава никакво време. Сутрин мога да ставам по-рано и да ходя на фитнес примерно за 30-40мин преди работа, ама за тази цел трябва да си лягам кам 11.. а това е невъзможно в студентски, ако живееш с още някой :).
Вечер като се върна е абсурд.. аз сам полу заспал, това само прецаква сърцето.. да се натоварваш когато ти се спи..

ии предполагам че и други хора са така.. :) Иска ти се да спортуваш нещо, ама то с такова разпокъсано време, можеш само да отбиваш номера че спортуваш.. :)

иначе съм съгласен, спорта е много подходящ за разтоварване :)

supadupafly
23-02-2008, 02:44 PM
Тази тема ми харесва. И аз мисля за същото и осъзнавам че като седна на компютъра и си прецаквам целият ден!!Всички планове които имам..всичко това което трябва да прочета за изпит дори!..'само това,само онова...' и така минава неусетно деня! Веднъж си казах "Стига!" :d и не пуснах дори компа,защото пусна ли го край!..но много често си мисля.."само това да погледна.." и натисна фаталното копче и край!..
Така е,спорта наистина помага!Аз напоследък мисля почти постоянно за здравословният начин на живот и как да го постигна.Срещам известни затруднения,понеже като съм цял ден във вуза и имам 15 минути почивка от едното упражнение до другото и 5 етажа за изкачване,не остава особено много време за друго освен някоя отвратителна тестяна закуска,или кафе ,или цигара! аз напоследък и кафе взех по-често да пия (по принцип мн рядко пия кафе,харесва ми вкуса,но просто не изпитвам необходимост от него,подобно е и с цигарите..или поне беше) И наистина ще сложа край!Даже сега като отворих темата и съвсем се замислям дали да не пускам изобщо компютъра!Ето,дори в момента вместо да отида да хапна и да се оправям,понеже чакам да ми звъннат,аз седя тук и пиша...

Nikita987
23-02-2008, 03:41 PM
Има нещо такова. Ето и аз вместо да уча седя и само гледам разни неща. Голяма си е зарибявка. А наистина покрай него сме забравили куп други приятни неща. Ето ев последно време ако знаете как ми се играе на народна топкаа като децата не е истина. Писна ми тия кафета, клубове, кина...прави ми се нещо различно, дори и детско.:)

supadupafly
23-02-2008, 04:27 PM
На мен пък много ми се ходи сред природата.. :(

Nikita987
23-02-2008, 04:43 PM
И на мене - айде да се организираме нещо - някоя разходка из планината:)

ico_dent
23-02-2008, 05:01 PM
аз сега отивам на Витоша - който иска - велкомен :)
иначе съм мислил да правя нещо като уикенд-сървайвър в планината... ама още е идея :)

Timster
23-02-2008, 05:08 PM
PC-тата завладяват света!Фак, мамка му и козите! Как да се спасим ?
1 стъпка. Вземете си къща с поне един процорец.
2 стъпка. яШте мясо, за да сте силни
3 крачка. След като сте силни вдигате Pc-то
4 стъпка. Отварята прозореца
5 поприкване. Ясно е - само гледайте отдолу да не минават хора, че може да ви съдят като им смажете главите (най-вече ако PC-то ви е от преди 95-та ... много тежи)
6 (алтернативна) стъпка. Ако ви е жал за PC-то, доказвайте дали Red Bull дава криле. Така PC няма да видите повече през целия си ... живот ...

Да кажем, че предприемете действия по 5-та стъпка! Изхвърляте през даден прозорец PC-то ! УРААА!!! Чувствате се силни!Доволни! НАХЪСАНИ!!! Ама ви е скучноооо ... звъните на приятелите, а те - пред компютрите киснат.
Пускате си ТВ ... ама нищо не дават. В този момент усещате как мозъка ви щрака, пълен с идеи и решавате да продадете ТВ-то, за да си купите компютър ... Минават 2 седмици и вие, по ирония на съдбата, пак решавате да хвърлите компютъра!Прваите го! ДА! Вие сте развълнувани и доволни от собствените си действия! Тъй като Ви е скучно, решавате да легнете да поспите ... но от твърде голямо задоволство и вълнение не можете да мигнете ... решавате да продадете дивана и леглото за да си купите компютър ... Минават 2 седмици, пак хвърляте и този компютър ... след 2 секунди осъзнавате, че сте пред банкрут ... и минаваме към 6-та (алтернативна) стъпка! :)

ifch0
23-02-2008, 05:44 PM
Хм... Ня'а такова нещо - завладели...
Аз си нямам проблеми...
Е, от време на време има, ама то е 'щото някой се опитва да ме изкара на вън... :D

flyin
23-02-2008, 08:10 PM
Е, от време на време има, ама то е 'щото някой се опитва да ме изкара на вън... :D
Простаци :D

На мен ми прави впечатление колко зависими сме станали от мобилните телефони, преди някоя и друга година като ми се прецака телефона, бях все едно без една ръка за 2 дни.

Timster
23-02-2008, 08:16 PM
Аз ще си дресирам пощенски гълъб, за такива ситуации

4u4ur4e
24-02-2008, 06:20 PM
Хм... Ня'а такова нещо - завладели...
Аз си нямам проблеми...
:m:

----------------

dyp
24-02-2008, 10:18 PM
Аз ще си дресирам пощенски гълъб, за такива ситуации

дресирай направо ощя няколко и може бизнес да правиш :)).. цените ще се определят от километрите :), 1ва зона, 2ра зона.. като роуминг :))

Timster
25-02-2008, 02:09 PM
Е в тва е идеята ... бизнес да има :) денги денги да се леят