View Full Version : Motorist or not motorist

Страници : [1] 2

zion II
01-07-2008, 04:36 PM
Не знам за вас, но дойде ли лятото и всеки ден валят новини за катастрофирали мотористи, особено напоследък по 2-3 на ден, последно и Дими от Сленг. Мой колега също доста сериозно се контузи и каза, че се отказва от мотора, сега след 4 месеца реши дори да си купува нов и по-мощен. Какво е вашето мнение за мотористите, ядосват ли ви или ви кефеят?

Peshi
01-07-2008, 04:45 PM
Нямам нищо против мотористите. Аз лично съм карал до 125куб. см без да имам книжка няколко пъти. А и отделно имах едно време мотопед 50 куб.см
Аз лично не бих си взел, макар че ме кефят моторите. Защото знам, че ще се пречукам като куче още първата седмица след като си го купя :)
Но сега като се замисля искам да имам едно моторче не повече от 500 куб. см да си бръмча през лятото :)
А иначе аз колело като карам ме е страх вече, пък мотор :)
Да поясня, че с колело също можеш да се потрошиш много сериозно, ако караш по шантаво и на неподходящи за целта места :)

mihodolniq
01-07-2008, 04:45 PM
мен ме кефят, но не са за всеки. човек трябва да притежава определени качества за да си купи. Има различни хора, но тези които се прибиват са на 1во място без достатъчно опит и после ако си въобразяват някакви неща си е тяхна работа. но мотора е за каране а не за перчене. на първо място трябва да си толерантен, а не да си мислиш че като караш мотор си някакъв велик състезател.

pnv_Creator
01-07-2008, 05:06 PM
не ставай наивен :)
естествено че мотора е за перчене и за емоция
да се докажеш ан себе си и на света като големия мъж и екстремист
да си печен, да си cool, да си пича с мотора
Ети да се захласва по теб

за каране е колата, където имаш потенциален шанс за оцеляване
за да стигнеш наистина от точка А до точка Б, да си натовариш чантичката и семейството и да слушаш радио по пътя като everyday normal guy, motherfucker!

mihodolniq
01-07-2008, 05:29 PM
прав си, да. Може би исках да кажа, че има хора които си въобразяват разни неща и се правят на някакви без да имат покритие, като например някакви мухльовци които съм виждал, дето карат с анцуг и маратонки.. също и които псуват и ръкомахат от мотора "мъжки". не за това е направен мотора, а по скоро влиза в ролята на расов кон, който е най бързия и най красивия. Може би си трябва фейс контрол за тези работи специално в БГ, а по специално в студ.град

Timster
01-07-2008, 07:29 PM
Аз предпочитам коли ... имам си СИМСОНКА в мазЪТЪ ... ама не искам да карам мотор ...
Тука по цяла нощ се силят, правят се на мъже, на големите гъзари ... ама ... с тоя манталитет до никъде няма да стигнат ... най-много с шпакла и топла вода да ги свлят от някъде като винетки (извинете ме за грубото изразяване)

Fking
02-07-2008, 01:49 PM
супер са
Повечето нещастни случай стават когато карат в града със 100-200, прекалено много неща могат да изкочат и прекалено много дупки има.
Много по-рядко има инциденти извънградско, а наскоро станалия с Дими най-вероятно е бил поради техническа неизправност.

Така че ако не си достатъчно тъп да караш с 200 в града, може и да и доживееш старини.

А че кефа е страхотен, няма спор :>

Fking
02-07-2008, 01:50 PM
btw, един от производителите на Y2k (първия и единствен мотор с реактивен двигател)
беше казал нещо от рода на "Ако можехме да затворим кефа от карането на мотор в буркан, това щеше да е най-силно пристрастяващия наркотик в света"

pnv_Creator
02-07-2008, 02:26 PM
ясно кой е следващия...
спокойно, аз ще поема хостването на форума

martini_baby
02-07-2008, 04:33 PM
Какво против мотористите?
Нищо против мотористите,мазохистите и самоубийците. :)
Докато са живи повечето изглеждат привлекателно, за след това ще питаме учащите в моргата студенти-патоанатоми.
Иначе моторът е създаден за истинско удоволствие, но както казва Пеши, над 500куб си е само за писта и в опитни ръце. При всеки друг случай си един от по-горния списък според мен.
Адреналина можеш да си го качиш по по-безопасни начини, от това по нашите и без това калпави и неуредени пътища да караш с 200. Това е безотговорно и към другите.
По повод Дими - една приятелка сподели, че минала покрай катастрофата, докато се връщала от почивка, но тогава не знаела за кой става дума. Моторът бил сравнително здрав, само леко чукнат. Това му е проблема - той ще си остане само с олющена боя, докато водача изхвърчи като пиле напред.

tiko
02-07-2008, 06:00 PM
След това ,прочетох в по-горните постове , не съм очаквал такива коментари!
Не казвам че няма камикадзета, но ми е жал за тях, защото повечето са момчета тъкмо завършили училище и нямат нито опит,нито представа на какво се качват ,при тях водеща сила е гъзарлъка колкото по-голямо и по-мощтно ,толко по-готино ,НО ВСЕ ПАК И ТЕ СА ХОРА ,още повече че живота е пред тях :(
Много зачестиха инцидентите с мотоциклети, но не търсете вината винаги в моториста. Причините са много : лошите пътища ,който стават с всяка година все по-лоши, лошите шофьори, купените книжки,безразсъдните от тях най-вече ,съзтезателите който не обичат да дават път на мотоциклети, безхаберието на КАТ и всички държавни органи които са свързани с движението и състоянието на пътищата ни.

tiko
02-07-2008, 06:30 PM
ясно кой е следващия...
спокойно, аз ще поема хостването на форума

Това за следващия е доста .... тъпо,няма смисъл да коментирам повече, автора на поста да помисли( ако му се отдава) над това че първо се мисли и после се говори!

Peshi
02-07-2008, 07:16 PM
След това ,прочетох в по-горните постове , не съм очаквал такива коментари!
Не казвам че няма камикадзета, но ми е жал за тях, защото повечето са момчета тъкмо завършили училище и нямат нито опит,нито представа на какво се качват ,при тях водеща сила е гъзарлъка колкото по-голямо и по-мощтно ,толко по-готино ,НО ВСЕ ПАК И ТЕ СА ХОРА ,още повече че живота е пред тях :(
Много зачестиха инцидентите с мотоциклети, но не търсете вината винаги в моториста. Причините са много : лошите пътища ,който стават с всяка година все по-лоши, лошите шофьори, купените книжки,безразсъдните от тях най-вече ,съзтезателите който не обичат да дават път на мотоциклети, безхаберието на КАТ и всички държавни органи които са свързани с движението и състоянието на пътищата ни.
и какво като са хора. Да ми е жал за всеки плиткоумник ли? Те и евреите са хора, нооо.... :)
Щом се качваш на такава машина значи осъзнаваш какво трябва да правиш и какво не. Както и че си отговорен не само за своят живот, но и за този на останалите участници в движението по пътищата(понякога и по тротоарите :) ).
А къде са родителите на тези младежи. Очевидно не им достига горе сивото, щом ги пускат с такива машини по пътищата.
Аз защо не съм карал мотор като по-малък? Не заради липса на левчета кефчета, а поради сериозното отношение и възпитание от страна на родителите ми.

Grey
02-07-2008, 07:43 PM
Не знам как е в България, щото тук не шофирам често, но, като карам на запад много ме дразнят педерастчетата с моторите. Врат се навсякъде, карат по линиите между лентите... Особено по околовръстното на Париж - пуснат аварийките и газ между колите - такива, като ги видя, съвсем съзнателно ги затварям - ше ги еба и боклуците!

tiko
02-07-2008, 08:20 PM
и какво като са хора. Да ми е жал за всеки плиткоумник ли? Те и евреите са хора, нооо.... :)
Щом се качваш на такава машина значи осъзнаваш какво трябва да правиш и какво не. Както и че си отговорен не само за своят живот, но и за този на останалите участници в движението по пътищата(понякога и по тротоарите :) ).
А къде са родителите на тези младежи. Очевидно не им достига горе сивото, щом ги пускат с такива машини по пътищата.
Аз защо не съм карал мотор като по-малък? Не заради липса на левчета кефчета, а поради сериозното отношение и възпитание от страна на родителите ми.

Ти се прехласваш по спортните коли, но не явно не си се замислял колко по-опасни са те за околните от мотоциклета, а колкото до родителите и възпитанието ,тук сам двърдо на твоето мнение, но каквото и да ни е мнението винаги ще има такива пикльовци ,затова трябва отговорните органи да си гледат повечко работата и да са по-малко корумпирани. Виждал съм 16-17 годишни и то веднъж с 1000-ки и си карат редовно!

tiko
02-07-2008, 09:02 PM
Не знам как е в България, щото тук не шофирам често, но, като карам на запад много ме дразнят педерастчетата с моторите. Врат се навсякъде, карат по линиите между лентите... Особено по околовръстното на Париж - пуснат аварийките и газ между колите - такива, като ги видя, съвсем съзнателно ги затварям - ше ги еба и боклуците!

Толкова ли те дразнят, че умишлено се опитваш да ги УБИЕШ!!!
И другото което искам да попитам и се надявам всеки да се замисли и да си отговори сам:
Толкова ли много са се очуждили хората един към друг и дори озлобили?
Нищо ли не струва човешкия живот в днешно време, че има хора който мислят така и целенасочено се опитват да убият друго живо същество само защото те дразни?
Не смятате ли че всеки има право на живот и само Бог които го е дал може да го отнеме?
И сега края на анкетата: ако отговора който получихте на първите два въпроса е "ДА" то тогава имам още един :Всъщност за какво са тия форуми и за какво ги посещавате, питам ви това защото от отговорите ви излиза че "Човекът" вече не е човек за човека ,значи че не е социално животно и контакти с подобните му не са му нужни!

martini_baby
02-07-2008, 09:39 PM
Виж, бъркаш - никой не е тръгнал със злоба и ненавист към мотористите.Но е глупаво да не отбележиш, че риска от мощна незащитаваща те от околната среда машина е голям. А като сложиш да я кара и някой който още не знае цената на парите, камо ли на живота и отговорността, която поема за себе си,за родителите си и за другите по пътя - ето ти фаталната комбинация.
А, че мотора е страст - няма съмнение.За удоволствието също. Но по-разумните, предочитат да не страдат заради едната грешка.Защото при 1 грешка колата има еърбег, а мотора ? Асфалт.
Повече от 1 грешка не се обсъжда да се прави,защото или си малумен или мазохист с крайна цел самоубийство. Та разумните предпочитат по-сигурното.
Факт е, че голяма част от мотористите са нахални и безотговорни. Ти, (ако караш мотор) може и да не си, твоите познати също, но пък ей улиците и моргите са пълни с доказателства за обратното.
Та темата е един дълъг и доста безсмислен спор - ясно е, че си е опасно моторджийството. Ако въпросът ти е дали предпочитаме спортни коли или спортни мотори - това е друго.

tiko
02-07-2008, 10:56 PM
За злобата и ненависта стана ясно от постовете по-нагоре, така че няма смисъл да го говорим пак ,всеки си сам си преценява действията, интересно ми е само дали ще оправдаете някой шофьор на голям камион ако каже "ше ги еба и боклуците!" и почне съзнателно да затваря по-бързите колите които го изпреварат!
Аз не споря ,че мотоциклета е опасно превозно средство, особенно когато е в неопитни или неразумни ръце.

Peshi
02-07-2008, 11:30 PM
някой шофьор на голям камион ако каже "ше ги еба и боклуците!" и почне съзнателно да затваря по-бързите колите които го изпреварат!

Това ако го направи тук в Германия, ще му отнемат книжката завинаги и единственото, което има колела и ще може да кара ще е инвалидна количка(и колело няма да има право да кара).
Но не това е темата!

tiko
03-07-2008, 01:03 AM
Това ако го направи тук в Германия, ще му отнемат книжката завинаги и единственото, което има колела и ще може да кара ще е инвалидна количка(и колело няма да има право да кара).
Но не това е темата!

Да но Grey може да си позволи да се държи така към мотоциклетите, аз не виждам разлика дали ще е кола към мотоциклет или камион към кола! А защо не обърмен нещата и да видим какво ще стане: много шофьори на автомобили а сигурно и Grey се дразнят на и големите камиони ,всички знаем как карат турските тираджииа пък и не само те, но пак едва ли си и помисля че може на пътя да си каже "ше ги еба и боклуците!" и да тръгне съзнателно да ги зарваря :) ! И сега какво се получава стигаме до същноста на нещата ,която същност не би трябвало да е присъща на човека ,то си е животински инстинкт, не обичме да губим особенно от по-малкия(поне тогава се осмеляваме да го покажем) и на всяка цена трябва да покажем надмощие, дори и ако се наложи да смажем противника с сила ,все пак "как се осмелява та той е по-малък"
Извинявам се че разтегнах темата в тази посока,но просто не мога да се сдържа след поста на Grey ,знаете ли колко много шофьори мислят по-същия начин и спомагат с действията си за тези инциденти, карам мотоциклет и съм засичан не е един и два пъти умишлено ,много често е в задръстванята мислиси "защо аз да чакам още няколко сфетофара в задрастването,а пак тоя ще мине направо отпред",гледа ме в огледалото и ми затваря пътя ,кефи се като го е постигнал,но не се и замисля и за миг дори че тази негова игра може да ми коства живота и аз не искам да участвам в нея, аз не му преча на пътя ,не го засичам ,защо той го прави? Не ми се говори пак за шофьорите-пилоти който много се кефят на мотциклета който е спрял с тях на бензиностанцията до тях да зареди ,ама потеглят ли след това по магистралата ,биха направили всичко ама да се дадат на това бързото!
Не смята те ли че това е малоумщина ,че пътя не е джунгла ,че трябва първо да станем "човеци" и после шофьори, че трябва да сме толерантни едни към други ,все пак като слезем от превозното средство сме еднакви!
Единствено успокоение е че последните години са по малко такива типове ,вече се случва често и да ми правят място да мина и никога не пропускам да му кимвам или махна от благодарност:)

Peshi
03-07-2008, 01:16 AM
Офтопик:
Tiko аз в една друга тема(губи ми се точно коя) ясно съм казал, че човешките същества са егоцентрично "програмирани".

Grey
03-07-2008, 09:13 AM
tiko, основната разлика, мойто момче, между камион засичащ автомобил, и автомобил засичащ моторист е, че камионът сменя лента, а автомобилът - не. Пътното движение се извършва в ленти, а не по линиите между тях. Ако карам в дадена лента, то цялата е за мен - от едната линия, до другата. И, ако някой ми се прави на хитрец и ми кара по осовата линия - да - ще го затворя. И не само това - ако се удари в колата ми, ще слезна, ще му сваля каската и ще му разбия муцуната с нея.

И не знам къде видя злоба - това е позиция на отговорен гражданин. :)

П.П.: И - да - дразнят ме камионите по магистралите - най-вече, като някой камион се движи с 80 и другия реши да го изпреварва с 85. Особено, пък, ако идвам със 180 и трябва да убия 100 км/час за 3 секунди. Разликата, обаче, е че аз не излизам в аварийната за да ги изпреваря, само защото физически мога, откъде-накъде някакъв дрисльо на мотор ще се навира между две коли движещи се в съседни ленти, само защото може.

tiko
03-07-2008, 10:59 AM
tiko, основната разлика, мойто момче, между камион засичащ автомобил, и автомобил засичащ моторист е, че камионът сменя лента, а автомобилът - не. Пътното движение се извършва в ленти, а не по линиите между тях. Ако карам в дадена лента, то цялата е за мен - от едната линия, до другата. И, ако някой ми се прави на хитрец и ми кара по осовата линия - да - ще го затворя. И не само това - ако се удари в колата ми, ще слезна, ще му сваля каската и ще му разбия муцуната с нея.

И не знам къде видя злоба - това е позиция на отговорен гражданин. :)

П.П.: И - да - дразнят ме камионите по магистралите - най-вече, като някой камион се движи с 80 и другия реши да го изпреварва с 85. Особено, пък, ако идвам със 180 и трябва да убия 100 км/час за 3 секунди. Разликата, обаче, е че аз не излизам в аварийната за да ги изпреваря, само защото физически мога, откъде-накъде някакъв дрисльо на мотор ще се навира между две коли движещи се в съседни ленти, само защото може.

Помисли си дали се изнасяш в съседната минаваш лента ,когато ти се наложи да изпревариш мотоциклет,а трябва защото цялата е негова нали, следващия път не му свиркай да се свие. Същото и като изпреварваш каквото и да е друго превозно средство ,обърни внимане повреме на изпреварването дали си изцяло в съседната лента и да не би случайно не си настапил осевата линия,защото инче си противоречиш. Отдруга страна ако може да мине ,не те засича ,не те кара да намалиш скоростта ,какво ти пречи всъщност, че умишлено се опиташ да го убиеш. Всъшност мисля че с казаното досега показа на всички тук що за "човек" си и няма какво да споря с теб. Дано не убиеш някой и с времето да са по малко такива като теб по света! Помисъла е равен с същинския грях, дано Бог ти прости!

pnv_Creator
03-07-2008, 11:08 AM
ахаххаха ...
О Тико Тико, ах, о тико тико, ДА!
Осъди ни набързо всичките

Факт е че мотористите карат нагло и безотговорно на крехките си две колелца и се размазват поради това. Да, пътищата са кофти, да има аварии. Hello? Не знаехте ли ИЛИ не мислехте? (това беше друга игра май).

Вчера пред мен по Левски, близо до СУ мина някакъв на една гума (така си караше) със 70...
БРАВО пич! Браво! Получаваш пчеличка... Ако бях излязал малко по рязко от пресечката (примерно), а там няма и добра видимост, щеше да се изпързаля до кръстовището със Дондуков, въпреки че е наклон нагоре.

Grey
03-07-2008, 11:17 AM
Пази Боже от войнстващи християни-мотористи!

Смех! :)

tiko
03-07-2008, 11:43 AM
Това с разбитата муцуна е много отговорна гражданска позиция :)
Още веднъж, наблягам осъждам неразумното каране ,не защитавам мотористите който карат като луди, но не мислите ли че са доста крайни изказванията на Grey.
При рязкото излизане от пресечка на колкото и гуми да се дори и на 4 ,ако караш с 70 ,няма да можеш да спреш и вината си е изцяло на този който не е дал предимство.
А за християнството ,много може да си говорим ,но това е друга и доста дълга тема ,пък е и безмислена ако се води с човек ,който няма съвест и морални ценности.

Peshi
03-07-2008, 11:44 AM
Пази Боже от войнстващи християни-мотористи!

Смех! :)
Доколкото съм запознат с християнската вяра, не трябва да посягаш на ближния. Така че изповядващите я, нямат право да са войни. :)

Peshi
03-07-2008, 11:46 AM
А за християнството ,много може да си говорим ,но това е друга и доста дълга тема ,пък е и безмислена ако се води с човек ,който няма съвест и морални ценности.
То няма нищо общо със съвестта и моралните ценности, но както и ти каза, няма да спорим и за това.

Timster
03-07-2008, 11:48 AM
И освен всичко, мотористите нарушават обществения ред с т.нар. "пилежи" и "форсирания" и пр ... Като имат мотор - имат ... браво! Или да си карат на полигон или да не се силят по малки тесни улички. И това е най-малкото. Един "байкър" веднъж бутна една позната точно пред входа на училището(преди 2-3 години) за щастие пострадали нямаше, само на тоя му се счупи каската понеже си удари празната манерка в кошче за боклук! Как се стигна до тук? - Нашият юнак подмина легналите полицаи и натиска газта, все пак, за да го забележат ... и заслужено се издъни накрая ... жалко само, че по такъв начин ...

pnv_Creator
03-07-2008, 12:08 PM
При рязкото излизане от пресечка на колкото и гуми да се дори и на 4 ,ако караш с 70 ,няма да можеш да спреш и вината си е изцяло на този който не е дал предимство.
Това ти обяснявам. Ако бяхме и двамата тъпаци като него щеше да има жертви. Ако караше по нормално и на две гуми шансът му за реакция в такава ситуация ще е в пъти по-голям, но това ли е важното за него? Не, мисля че е от ключово значение да си пич... Не е важно на колко части

tiko
03-07-2008, 12:24 PM
Да хванем да отворим една тема за безрасъдните шофьори, какво ще кажете ,доста повече са от мотористите ,пък и са доста по опасни за околните ,знаете ли че от началото на годината в София са загинали толкова мотористи ,колкото деца пешеходци!

tiko
03-07-2008, 12:25 PM
нещо го ударихме на заяждане ,не ми беше това целта,като реших да пиша

pnv_Creator
03-07-2008, 01:01 PM
е как, трябва да си изразиш мнението естествено
за безразсъдните шофьорите бях отворил тема аз, никой не казва че са по добри или по-безопасни от мотористите
даже по-скоро мотористите са опасни по-скоро за себе си. Процентно си е по рисково и при равни други условия се размазват повечко. Това със повечето безразсъдните шофьори на коли обаче не е адекватно. Като ги разгледаш процентно, мисля че доста по-голяма част от мотористите са безразсъдни. То ако не си такъв, за какво ти е мотор :)

tiko
03-07-2008, 03:13 PM
безрасъдните мотористи са сигурно над 80% от всичките, както ти каза са по опасни за себе си ,отколкото за околните

Grey
03-07-2008, 05:17 PM
безрасъдните мотористи са сигурно над 80% от всичките, както ти каза са по опасни за себе си ,отколкото за околните
Ами значи - ето - и ти си призна.

Тогава - нА- ше ги еба и боклуците и бой с каската по мутрата!

pnv_Creator
03-07-2008, 05:38 PM
че ги газиме с колите като на "Кадилаци и динозаври" (а.к.а. Мустафата)

Grey
03-07-2008, 05:51 PM
За тия, дето не знаят за какво иде реч - снимков материал. :)

supadupafly
03-07-2008, 05:59 PM
хаха играла съм на това!

tiko
03-07-2008, 06:07 PM
Grey, като стана дума за безрасъдствотона някои и правилна гражданска позиция на други ,колко е ограничението на пътя на който караш с 180?

mihodolniq
03-07-2008, 06:17 PM
абе я стига глупости. Вие още малко ще кажете че като си е купил мотор дето вдига 300 не трябва да вдига повече от 150, защото трябва да спазва някакви морални норми. и аз ако имам мотор така ще карам. Някой ден ще си купя най-вероятно.