geriniki
09-10-2008, 05:33 PM
CAE (Cambrige Advanced Certificate) може ли да замести изпита по английски за някой ВУЗ?
|
View Full Version : Изпит по английски Cas geriniki 09-10-2008, 05:33 PM CAE (Cambrige Advanced Certificate) може ли да замести изпита по английски за някой ВУЗ? X_p_M 09-10-2008, 08:49 PM Да - в ТУ може. geriniki 09-10-2008, 08:51 PM Да - в ТУ може. Само в ТУ ли? ами в унсс? или икономическия във варна? X_p_M 09-10-2008, 09:01 PM Ми не знам - По принцип това е международен сертификат даващ ти право навсякъде, ама аз мога да ти гарантирам само за ТУ защото кандидатствах и с език. Сертификата ми още не беше дошъл, та си държах нормален изпит, ама изпита се отменя ако имаш сертификат. П.С. Между другото изпита е много по-лесен от сертификатния, даже по-лесен от Fce. Единствено спестяваш някой лев и разкарването ако представиш сертификата. Ако си зел Advanced изпита го минаваш с вързани очи. geriniki 09-10-2008, 09:10 PM Ок. Мерси за инфото :) Да, аз питам понеже ще се явявам нa CAE и ако го взема ще ми е мн по удобно само да го представя и да не трябва да държа още един изпит амаа нз :D ще видиме И все пак ако някой знае дали се приема за УНСС или икономическия във Варна - да каже плс :) martini_baby 11-11-2008, 01:22 AM САЕто не важи до колкото знам за така престижния ни СУ. Бяхме меко казано неприятно изненадани, когато на брат ми не му признаха оценката , накараха го на нормалния изпит да се яви. Но пък ето, в ТУ се му важеше до колкото помня. С Английски не е работа да кандидатстваш - любопитното е, че тестовете извън САЕ може да са по-лесни, но си има специфика в лексикално отношение, по което се пазнава дали си учил на частно при тях или на друго място. Вземи някой по-точен предмет - математика, физика ... такива работи - или си решил задачата, или не. :) Аз бях мислиа направо по списъка за университети на запад одобряващи сертификата да си подам документите, но се отказах в края на краищата. И тук имаше достатъчно добри възможности, без да живея през половин континент разстояние с познатите си. Ако не са ти дали списък, можеш да се пораровиш из нета трябва да има инфо. X_p_M 11-11-2008, 11:13 AM Е че ти ако имаш САЕ тая специфика, я знаеш. Имаше покрай лесните и доста подвеждащи въпроси на изпита, ноза да вземеш САЕ значи си попадал вече на такива, че и по-неприятни.... Иначе като представих в ТУ сертификата и те ме освободиха от часове по английски. :) |