View Full Version : Протест на студентите [дек.2008]
mihodolniq 17-12-2008, 11:27 PM http://www.dnes.bg/images/photos/0062/0000062814-article.jpg
На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка.
Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото.
Ние, младите, да сме обречени да сме поколението на "500 лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система
http://www.dnes.bg/article.php?id=62814
Петък 19.12.2008 11часа
от зала Христо Ботев
до парламента
dirty_ico 19-12-2008, 10:50 AM какво точно очаквате да се случи?
mihodolniq 19-12-2008, 11:09 AM След като депутатите избягаха нищо няма да се случи.
Излизат във ваканция до 14. Това е един доста добър срок студентите, фермерите, полицаите, лекарите и учителите да се организираме в един масов протест.
Те се подиграват наистина. Ако днес нищо не се случи имам усещането че след празниците народа ще побеснее.
pnv_Creator 19-12-2008, 11:29 AM след празниците народа ще е наяден, мързелив и забравил
Peshi 19-12-2008, 11:58 AM Да бе, то някой ще им обърне внимание, ама някой друг път. Сега всички отиват да ядат и пият, който където си е намислил и го боли фара за населението. И Станишев и министри и депутати и т.н.
dirty_ico 19-12-2008, 02:27 PM Михо, пак не разбрах какво очакваш да се случи и срещу какво протестираш.
Нали знаеш, че момчето не може да се върне?
pnv_Creator 19-12-2008, 03:32 PM Въпроса е другаде Ице.
Но според мен е прекалено късно.
Може би ако ние бяхме протестирали преди 5-6 години студентски град нямаше да е такъв, какъвто е сега (защото няма нищо общо вече).
Но едва ли щеше да има ефект...
Пък и на кого му пука за студентски град anyways ?
fiorella 19-12-2008, 03:34 PM Да бе, а вие няма да се приберете вкъщи и да ядете и пиете. Нонстоп за момчето и проблемите на държавата ще си мислите. И срещу какво протестирате? 5 човека казали, че ще протестират и всички решават да отидат на протест. А вечерта в дискотеката, нали? Не се усещате, но протестирате срещу себе си.
dirty_ico 19-12-2008, 03:39 PM Да бе, а вие няма да се приберете вкъщи и да ядете и пиете. Нонстоп за момчето и проблемите на държавата ще си мислите. И срещу какво протестирате? 5 човека казали, че ще протестират и всички решават да отидат на протест. А вечерта в дискотеката, нали? Не се усещате, но протестирате срещу себе си.
Именно!
Протестираме срещу собствената си култура.
Все едно да обвиняваме държавата с думите "ама ние що сме такива" ???
wtf
Прост народ, слаба държава, Сашо, ама първо е простия народ и след това слабата държава.
pnv_Creator 19-12-2008, 03:54 PM Да бе, а вие няма да се приберете вкъщи и да ядете и пиете. Нонстоп за момчето и проблемите на държавата ще си мислите. И срещу какво протестирате? 5 човека казали, че ще протестират и всички решават да отидат на протест. А вечерта в дискотеката, нали? Не се усещате, но протестирате срещу себе си.това казах и аз на същатата тематика, но и в друга тема. Хората, които днес протестират, утре ще се напият и ще се сбият пред някоя чалга дискотека
Ицо, да, простия народ е водещото
mihodolniq 19-12-2008, 04:37 PM абе вие от спамене и от стремежа си винаги да пуочавате и да сте прави не се усещате колко глупости казахте.
Цялата държава се гърчи и протестите са единственото което ни остава, но пак се намират критици и недоволни.
как така момчето няма да се върне?! Ами ако искаш да седим спокойно, пък утри тебе като те утрепят аз ще викам на другите "ей спокойно Ицо няма да се върне."
направо не знам
dirty_ico 19-12-2008, 04:45 PM Михо, а замисляш ли се колко е удобен момента за недобросъвестни люде, жадни за власт да яхнат общественото негодувание и като по "учебник по революция" да предизвика размирици от "лайняна клечка". От революция ли се нуждае страната ни в момента? Културата не се променя с революции - сменят се тираните, Михо. И сега не ми се заяждай - не искам да умаловажа жестокия акт и изобщо трагедията около това момче. Но замислете се малко преди да говорите толкова гръмко.
Протест.
До парламента.
ГЛУПОСТИ
Като млекарите дето изливат мляко. А иначе фондовете от САПАРД ги източват.
Осъзнайте се!
mihodolniq 19-12-2008, 04:51 PM ами добре нека седим и да чакаме Господ да дойде да ни оправи тогава.
Какво според теб е най-разумно да се направи?
аз не съм някой супер умен и винаги съм готов да изслушам.
mihodolniq 19-12-2008, 04:56 PM Да бе, а вие няма да се приберете вкъщи и да ядете и пиете. Нонстоп за момчето и проблемите на държавата ще си мислите. И срещу какво протестирате? 5 човека казали, че ще протестират и всички решават да отидат на протест. А вечерта в дискотеката, нали? Не се усещате, но протестирате срещу себе си.
извинявай, млади хора сме нормално е да ходим по дискотеки. не разбирате смисъла на този протест.
той е да изгоним така наречените мутри изобщо.
проблема е там че всъщност мутрите не са много, но тези които се стремят да са такива са премного това е.
Такива комплексари са убили момчето. мутренски ценности и идеали от рода на "бий да те уважават" трябва да се изкоренят от обществото за това е протеста.
Peshi 19-12-2008, 05:04 PM Да бе, а вие няма да се приберете вкъщи и да ядете и пиете.
моето момиче, аз заради това се прибрах за празниците в България :D
извинявай, млади хора сме нормално е да ходим по дискотеки. не разбирате смисъла на този протест.
той е да изгоним така наречените мутри изобщо.
хахахах, нищо не можеш да изгониш, щото те вече са с легален бизнес :)
Само разни апаши от сорта на Куката(Михо знае за кого говоря), които се занимават с наркотици са мутри. Останалите са мафия Михо, и за съжаление 90% от политиците в България, които гледаш по телевизията са в нея. А пък мутрите са пионки в тази мафия и така :)
seashell 19-12-2008, 05:11 PM http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1260771
От мен пък евала на тия,които са се вдигнали и са отишли пред Народното събрание.Независимо дали ще постигнат нещо или не,пак ще направят повече от тези,които си седим и пишем по форумите.Не визирам конкретно протеста на студентите,а протестите по принцип.Смятам само,че трябва да се стачкува и протестира обединено.
pnv_Creator 19-12-2008, 05:14 PM Абе Мише, на кой са дискотеките, ако не на същите тия мутри?
И къде видя мутрите в случая, някакви селянчета, студенти, са убийците.
Проблема е в корупцията в градоуправата и ако погледнем по нагоре - корупцията в управлението на държавата. Може би това, което може да се направи е да се свали правителството сега и да се замислите малко кой може да се сложи после (няма да избивам на тази вълна).
Мислиш ли че за нещо такова ще се протестира? Какво ще скандираш на този протест. Каква е целта му?
- ИСКАМЕ, ИСКАМЕ?
- Какво искате бе?
- Абе не знам, ама искаме
Ако убият Ицо утре, по ръцете ми до края на седмицата ще има толкова много кръв, че няма да може до коледа да се измие
ПП Може и да не съм прав за ориентацията... Ще е прекалено хубаво ако са стигнали до конструктивни искания
mihodolniq 19-12-2008, 05:21 PM деца които трябва да се учат и да работят, ходят се блъскат с анаболи и се друсат. това не е ли проблем?
против този начин на мислене се протестира, не срещу мутрите.
с мутрите да се разправят МВР.
пп
искаме искаме!
какво искате?
искаме мутренските ценности да бъдат искоренени.
иначе не знам какви са конкретно исканията на протестиращите, не съм ходил защото нямах време, но ги подкрепям както мога.
Peshi 19-12-2008, 05:27 PM хахаха, тези пък еколози колко са смешни, на всяко гърне мерудия.
Абе правителството е слабо, също както е слабо в Гърция.
Едно военно положение, и всички студенти в Гърция ще се разбягат като пилци. Палели и трошели, абе п.тки майни, ако видите какво е да се изправиш срещу въоръжена армия, която стреля на месо ще се напикаете като бебенца.
И ПНВ-то е прав, искаме и почват да редят някви бъртвежи, които са толкова общи, че не е истина; и ми пращат онзи ден линк за някаква протестна нота или нещо от сорта. Само им прочетох 3-те точици с исканията и ми стана смешно. Той сигурно някой гимназист я е писал.
И искаме да се оправи държавата, еми няма да се оправи, свиквайте, щото докато сме живи(моето поколение 23/24/25 годишните)няма да стигнем никоя западноевропейска държава и това е факт!
Както също е факт, че хората които имат власт в държавата са изроди, защото не им е жал за обществото и хората, които управляват. Ама както по-горе пише то не може управляващите да са нормални, ако и останалите не са нормални.
mihodolniq 19-12-2008, 05:33 PM Вижте какво, темата не беше предназначена за дискусия.
Не съм точния човек, който може да обясни и да защити позицията на протестиращите за това спирам до тук.
dirty_ico 19-12-2008, 05:40 PM Какво според теб е най-разумно да се направи?
аз не съм някой супер умен и винаги съм готов да изслушам.
Но преди да изслушаш винаги си готов да бълваш змии и гущери...
Най-разумно е да се подхожда критично към такива обществени деяния като митинги походи итн.
pnv_Creator 19-12-2008, 05:41 PM деца които трябва да се учат и да работят, ходят се блъскат с анаболи и се друсат. това не е ли проблем?
против този начин на мислене се протестира, не срещу мутрите.
с мутрите да се разправят МВР.
пп
искаме искаме!
какво искате?
искаме мутренските ценности да бъдат искоренени. .
Ето за това ти говоря. Няма реална стойност. Не можеш да стачкуваш срещу ценностите. Това е все едно да направим стачка срещу чалгата!
НЕ ИСКАМ ХОРАТА ДА СА ПРОСТИ И ДА Я СЛУШАТ!
НЕ ИСКАМ БЪЛГАРИТЕ ДА СА ПРОСТИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ!
СТАЧКА!
и?
Не можеш да протестираш срещу обществото, особено срещу ценностната му система. Можеш да протестираш срещу управлението, което не осъществява контрол и подпомагане, за да го насочи в правия път. Че не взема определени мерки. Срещу образователната система, която ни прави все по-прости от преди. Все по демократични стават тия ученици, евала на модерната ни и свободна държава...
Но преди да протестираш, трябва да имаш идея и поглед. Да насочиш това недоволство в правилната посока, по правилния начин.
Когато видя, че масите сочат в нея, ще се присъединя без да се замислям.
Така и така офиса ми е на 3 минути от народното събрание. Мога да стачкувам по 20 минути в обедната почивка
pnv_Creator 19-12-2008, 05:54 PM quote this, cause I like it
И ако няма дискотеки в Студентски град? Студентите ще излизат на други места. Сцената ще се промени, действащите лица НЕ! Управляващите винаги са се облагодетелствали на гърба на народа. Така е било и така ще бъде, докато този социален строй съществува. Не е в това причината за всички беди. Причината е в обществото и възпитанието. Причината е в това, че след втората водка всеки див селянин може да скочи и да ти размаже главата в камъните, без да се замисли, защото не му е харесало как си го погледнал. Кой и как може да промени тази агресия в хората? Тук не става дума за закони. Закони има. Но каква полза от това, че единият ще лежи в затвора, след като другият лежи на два метра под земята? Нима само в Студентски град е така? Нима е само София? В България има милиони хора и хиляди заведения. В почти всяка селска дискотека става бой през вечер. Колко хора са го отнесли в тях... Кой невинен, кой виновен, но фактите са си факти.
mihodolniq 19-12-2008, 05:57 PM хората са недоволни и протестират. тяхнно право е.
mihodolniq 19-12-2008, 06:00 PM и моя офис е на 3 минути брат.
dirty_ico 19-12-2008, 06:05 PM http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D1%83%D1%87
Дори и Хитлер не е успял от първия път ;)
Желая ви успех момчета :)
mihodolniq 19-12-2008, 06:08 PM аре аре бирени пучове. според мен вие сте си се подсигурили и си нямате проблемите на хората и сега тука спорите и ви се вижда много не знам и аз ...
те на 14 излизат пак
mihodolniq 19-12-2008, 06:11 PM така да се каже сте погалени от благодата на столицата и са ви се вдигнали много акциите.
Peshi 19-12-2008, 06:21 PM аре аре бирени пучове. според мен вие сте си се подсигурили и си нямате проблемите на хората и сега тука спорите и ви се вижда много не знам и аз ...
те на 14 излизат пак
така съм се подсигурил, че вярвай ми в първият момент, в който реша, че не желая да живея в тази държава и това ще бъде факт, аз така или иначе живея в нея има-няма 2 месеца в годината :D
Въпросът е къде? И по-важното защо?
Тази държава ни е родина в крайна сметка. Не можеш да си путьо и да бягаш от предизвикателствата. Само, че въпросната държава е направо за recycle bin-a, и щото не е предизвикателство да живееш в България, а е трагичен-героизъм.
Абе не искам да коментирам. Преди 5 минути какво разбрах(отнасящо се до някои членове, които са много близки на семейният кръг), просто не знам.
mihodolniq 19-12-2008, 06:25 PM Какво си разбрал?
Peshi 19-12-2008, 06:33 PM Е няма да го обсъждам във форума, най-малкото не смятам, че трябва да обсъждам хора, които са ми донякъде близки, а и не е от първостепенна важност.
http://dnes.dir.bg/2008/12/19/news3762427.html
Относно линка - тези искания са невъзможни, освен за максималната присъда на убийците(убиеца{ако си спомням само един хванаха})
dirty_trick 19-12-2008, 07:33 PM Стига сте спорили эа глупости!Хубаво е да има такива инициативи и протести,но не еднократно,а всеки ден,ако искаме нещата да се променят.эА съжаление в Бг още няма,я вероятно скоро няма и да има гражданско общество,эа да се стигне до промени.Но все пак е добре като эа начало.Днес и эърнопроиэводители са протестирали,ама ония от парламента са си провели эаседанието эа 30 мин. и са си гласували отпуската.Дейба тъпите мишки!Точно като мишки са се скрили!Тъпи корумпирани дебили!
fiorella 19-12-2008, 08:13 PM @Peshi Определено не съм "твоето момиче"
@mihodolniq И ние ходим по дискотеки, аз дори в такова заведение работя, но мисълта ми беше, че не някакви мутри са направили Студентски град такъв, какъвто е, а всеки един провинциалист, който след якото зубрене в градския техникум идва като отвързан и чака купони, пиене и мацки. За справка, погледнете си форума. Темите на 90% са свързани с тези неща. Не че мен не ме вълнуват, предполагам, че и аз допринасям за кофти славата на любимото кварталче, но има една много точна дума именно за случая - граница. Не може две трети от жителите на Студентски да са селяни на распасана команда.
dirty_ico 19-12-2008, 08:31 PM предполагам, че и аз допринасям за кофти славата на любимото кварталче,
къде работиш :)
pnv_Creator 19-12-2008, 09:43 PM хахахха Ицооо
@Peshi Определено не съм "твоето момиче"
@mihodolniq И ние ходим по дискотеки, аз дори в такова заведение работя, но мисълта ми беше, че не някакви мутри са направили Студентски град такъв, какъвто е, а всеки един провинциалист, който след якото зубрене в градския техникум идва като отвързан и чака купони, пиене и мацки. За справка, погледнете си форума. Темите на 90% са свързани с тези неща. Не че мен не ме вълнуват, предполагам, че и аз допринасям за кофти славата на любимото кварталче, но има една много точна дума именно за случая - граница. Не може две трети от жителите на Студентски да са селяни на распасана команда.
Сега ще ти обясня, Barby, къде бъркаш.
Първо, провинциалистите вече не знам какъв процент са от хората, които се напиват в студентски град, но предполагам като една тяхна служителка можеш да видиш колко човека идват с коли и колко таксита има отпред, мисля че можеш да направиш от 2 и 2 - 4 (+/- 1, понеже не си от техникум и не си длъжна да си гениална математичка). Каква част от хората са от техникуми и дали техникумите в наши дни са местата, където се зубри яко, няма да ти пояснявам също (има си балове, можеш да си направиш сметките и там). Няма да се заяждам и за правописните ти грешки. Няма да защитавам и форума (тук виждаме умело сметнатите ти 90%), нито да ти обяснявам в кои теми постват, в кои не постват малкото останали хора тук и кои са просто за разтоварване и лигавня. Ти явно си достатъчно компетентна по въпроса.
Та по същество. Мутрите и респективно, твоите работодатели и собствениците на заведението, в което работиш (още по респективно вероятно и на теб самата) имено са построили тази дискотека там, бутнали са малко парички на чичко кмета и неговите приятелчета от общината да продадат земята и да удобрят проекта там да има дискотека и оп, радваме се всички. Същото направиха и с малките 400 апартаментни блокчета на всяко бившо зеленичко местенце, което съществуваше в този квъртал. И така като едни малки мега билдърчета направиха квартала такъв, какъвто е. Място, където софиянците, били те кореняци или не, да ходят да си купуват евтини курви и по инвеститорски настроените от тях, да цоцкат парички от покварата на, да, простите и деградирали студенти. Студентски град е много по изнервен и много по мизерен от преди 5-6 години дори. Имаше 2-3 дискотеки, трафик, джим биим, строежа (то не е дискотека де), още някоя примерно и това беше. На зелените места имаше импровизирани игрища за футбол и се играеше. Имаше къде да се разходиш, нямаше толкова шум през деня, не идваха толкова софиянци вечер.
Народа винаги ще е прост, ако управлението на държавата го иска, а една мутренска държава винаги ще го иска, за да контролира по-лесно масите. Типични USA започваме да ставаме, прости предавания, унищожавана в продължение на десетилетия образователна система и богати мафиоти, притежаващи правителството, големите компании и какво ли още не. Само дето чалгата отми вече негърската музика, тази разлика виждам.
Изгубих си мисълта нещо...
Най-тъпото е да се делим пак на софиянци и провинциалисти... Невероятно безпредметно и противопоказно, когато целта е една и е нужно точно обратното - обединение
dirty_trick 19-12-2008, 10:18 PM Няма эначение от къде си,всичко е въпрос на това как са те въэпитали.
mihodolniq 19-12-2008, 10:41 PM Естествено/. Примерно аз съм един доста добре възпитан младеж.
dirty_trick 19-12-2008, 10:49 PM Не давай себе си эа пример,доленмихо.Всеки е велик эа себе си и се мисли эа по-добэр от останалите.Нека другите да те преценят.Важно е да не мислиш само эа себе си и да не живееш егоистично,а ако желаеш промяната на цялото общество да е в положителна посока да действаш.То с прикаэки нищо не се постига.Всеки може да си клати краката и да каэва:Айде давайте!
А и ето,и криейтора каэва,че эа 5-6 години Студентски много се е променил и не е това,което е било.Средата е динамична.Сигурно, когато аэ эавърша след година и половина,ще е съвсем друго.Да не говорим,ако децата ми някой ден им се наложи да живеят там на общежитие...Само че ситуацията не върви на добре.Преэ месец никнат някви нови дискотеки и эаведения,които са иначе абсолютно неиэрядни..`Българския Лас Вегас`...Майната му!То и аэ дето съм купонджийка пак съм се настоила против него,да не говорим эа по-съвестните и отговорни студенти,които искат да учат там..
seashell 20-12-2008, 11:37 AM Дърти,искам да ти кажа,че съм доста впечатлена и приятно изненадана от постовете ти напоследък в тази и свързаните с нея теми-като изложени разсъждения,мнения и откъм правопис.Чета те с интерес.Много съм съгласна с теб за много неща.
Peshi 20-12-2008, 11:51 AM Крайно манипулативни ми се струвате :)
Ама аз в една друга тема писах, че хората най-добре се манипулират, когато са притиснати от всеобщ страх :)
| |