View Full Version : Коалиция "За Родината" -шанс за промяна

smart_one
26-06-2009, 03:48 PM
Има ли алтернатива политическата нестабилност, която е опасна и за икономиката на страната, да не говорим за устоите на самото общество – има, и тя се нарича – ТВЪРДА РЪКА! Въпросът е – има ли кой да упражнява този тип държавно управление в България?

Алтернативите не са много:

1. Много хора очакват от Бойко Борисов (евентуално в коалиция с Иван Костов) да наложат повече ред. Но от съвсем близката история вече знаем, че те налагат авторитарни решения, които служат като параван за злоупотреби, напълно сравними с тези на Тройната Коалиция. Освен това те се гласят да управляват с благословията на Европейския съюз, който не толерира подобни модели, защото не желае малките и бедни държави да излязат от своето васално положение – по много причини, най-вече – икономически.
2. Друга, засега по-малка част от избирателите гласуват за Атака и търсят диктатора във Волен Сидеров. Но агресивният им национализъм им е зле насочен, защото българската нация намалява с драстичните темпове, с които се увеличават турците и циганите (а вече знаем, че те гласуват „по команда”). Освен това тяхното присъствие в Българския и в Европарламента засега не се отличава с кой знае какви действия. Запазената марка на Сидеров е: „Дай 100 000 лева и ще ти докарам 1000-2000 човека да повикат” – и тези по-скоро не стават...
3. ДРУГИ. Напр. настоящите кадрови военни и запасняците – събрани в Коалиция „За Родината” – включиха се късно, което не е в тяхна полза. Могат да мобилизират многоброен, дисциплиниран и недоволен от политиката като цяло електорат – това, вече знаем е начинът определени социални интереси да получат представителство. Военните като цяло не желаят да са медийни звезди – те искат да се действа и да се спазва йерархията и правилата – това, което като народ хем мразим, хем мечтаем за него.

Като Джани Родари ви предлагам три възможни развития – вие сте и кажете кое според вас има бъдеще...

mihodolniq
26-06-2009, 03:51 PM
аз предлагам да стоварим цялата отговорност върху бойко, за да може после като не си върши работата, колективно да го потъпчем.

Timster
26-06-2009, 04:51 PM
Нито едно от трите !
Аз намерих шанса, който е единствено реален, в друга политическа сила. Сила, която ще се налага като фактор ! И една личност, която наистина изкара долните и подли корупционни машинации на бял свят. Никой друг не му стиска, защото знаят, че ги чакат преследвания, заплахи и т.н.

Ignite
27-06-2009, 12:59 PM
И тук да пусна, защото ми писна от вас.

Марийке, стига спами всички форуми. Много ви е смешна коалицийката.

Ето го вашият човек в средата, дрънкащ глупости.

http://bg.altermedia.info/?p=10185

Подпомагане на банките, безусловна подкрепа за НАТО, защитаване на големите чужди корпорации. Ако това ви е програмата, няма начин някой нормален човек да гласува за вас.

Timster
27-06-2009, 01:41 PM
Чужди корпорации ? Подкрепа на НАТО ? ... ми айде да унищожим българския бизнес всички заедно един вид. Хората ви казаха, по време на криза - прокционизъм !
Благодарение на ignite, се преубедих, че само моите хора могат да ме впечатлят.
Знаех си, че има нещо куцо при тази военна коалиция. Естествено, че средства ще се пренасочат към казарми и пр ... нали са военни ...

Kou_caM_a3
27-06-2009, 11:01 PM
Даже и незнам що почвам да пиша този пост , можеби защото нямам какво друго да правя.
Разбирам и се интересувам от политика точно толкова колкото и от ядрена физика.
И все пак ако трябва да избирам едно от 3те...
Някак си не ми се ще да живея в страна с военна диктатура и със сигурност нежелая да ме управляват и някакви неофашисти. Аз не съм Костовист и никога няма да бъда, но немога да си кривя душата човека може и да е направил много лошо но и има и добри неща. Поне направи нещо за разлика от всички други които само обещаваха. То не бяха десни то не бяха леви да не говорим за благородника които от цялата работа само доиде и си присвои цифра квадратни километри от България.
Така че моят избор предполагам вече е ясен, да се даде шанс на Бат Бойко, той вече е достатъчно наяден, знае ли чове може пък и да реши да направи нещо за таз наща Държава.
П.П. И като си помисля, че можем да сме като една Швейцария на балкански полуостров. Имаме си всичко и страхотна природа коиято недооценяване и супер стратигическо географско местоположение, само ни липсва правилната управа която да се възползва от тези дадености.