View Full Version : правото да знаеш, че си татко...

4u4ur4e
12-12-2009, 07:02 PM
в типично мой стил ще ви поставя в ситуация, която ще очаквам(хахха, мдааа...) да дискутирате, без аз да изкажа мнението си.

ситуацията е следната: двойка имат неангажираща връзка, но момичето забременява. абсолютно наясно е, че мъжът или момчето няма никакво желание да се обвързва именно с нея, нито пък да има дете сега, още по-малко пък именно от нея. тя обаче иска да има дете. няма против детето й да е точно от този баща. в главата й минава мисъл да го роди и отгледа сама, без да каже на мъжа, защото не желае да е жената объркала живота му. тук не знаем дали въпросният мъж, ако разбере би поел отговорност и грижи за това дете, но бременната жена смята, че би го направил по принуда(вътрешна, не от нейна страна). въпроса е има ли право жената да постъпи по този начин? като в случая леко се измества въпроса към това има ли право да постъпи така спрямо бъдещият родител и леко се пренебрегва въпроса има ли право да постъпва така спрямо бъдещето си дете и да взима сама решението то да израстне без баща? не че вторият въпрос е за пренебрегване(никак даже!) и по него бих искала да чуя мнения, но по-силно имам въпросителни относно правото на един мъж да узнае, че ще става баща...

п.п. не съм бременна!

Peshi
14-12-2009, 02:13 PM
ако единият от двамата родители не е мъртъв, другият има право да знае.
децата имат нужда и от мъжки, и от женски родител, според мен.

Grey
14-12-2009, 04:44 PM
не е честно към никого от тримата.

абортът е решение.

mihodolniq
23-12-2009, 11:09 PM
единия е излишен в случая
отговора на загатката ти чучурке е или да се самоубиеш или да убиеш единия от 3мата или да не ги убиваш и да се самообесиш или последния вариант е да хвърлиш бебито на боклука.

но най-добре му кажи
ха?

^^^D
08-10-2010, 02:45 PM
какъв живот ще му объркваш - да е мислил навреме . освен това всеки ден ще се чудя дали да му кажа или не и накрая няма да издържа , защото в крайна сметка си е мъка да носиш , да раждаш да гледаш сама . трябва поне минимална отговорност да се поеме .

абортът не се включва в решението на задачата , доколкото разбрах

4u4ur4e
08-10-2010, 06:12 PM
амиии, да. по-скоро става дума за жена, която е забременяла "случайно", но иска сама да си носи радостта и кръста, то длъжна ли е все пак да съобщи на мъжа със спермата, че ще се роди негово дете.

Grey
09-10-2010, 09:08 PM
смятах да изкажа мнение, но виждам, че съм го направил вече преди година.

странно или не, мнението ми не се е променило. :)