iverson-3
04-01-2005, 11:47 PM
Ама искам да ми кажете и защо, а само с да и не :)
|
View Full Version : За или против марихуаната? iverson-3 04-01-2005, 11:47 PM Ама искам да ми кажете и защо, а само с да и не :) ^^^D 05-01-2005, 11:48 AM do what u want man iverson-3 05-01-2005, 12:00 PM :) това май ти е първия отговор, в който не пишеш, че всичко е относително :) Muerto 06-01-2005, 12:15 PM Ми всеки сам си избира дали да пуши или не, но тъпото не е даже там, че е забранена от закона, а това, че повечето хора са предубедени към тревата.Едните викат, че тревата е наркотик, че се пристрастяваш и после на херо и глупости и глупости.А пък някои върло защитават тревата и викат който не пуши трева е шубе или hater, ма не винаги е така.Аз лично предпочитам да си пуша и толкова, а не да се надувам, че кат пуша трева съм бил пич.:) ^^^D 06-01-2005, 12:32 PM :) еми може и да ми е първият отговор ( което не значи , че не се бях замислила преди да го напиша и за това дали пак да не пиша , че е относително ) , ама пак си е относително кво :) затва прави квото си знаеш и се радвай на живота - тва треа да е :) MadMaster 08-01-2005, 04:49 PM Твърдо против съм!!! Марихуаната сама по себе си не е чак толкова опасна, колкото последиците от употребата й. Не съм пробвал, а и не искам, но имам представа какъв ефект има върху психиката, а именно - пристрастява те, и стигаш до един момент, в който това нещо не може да те задоволи, и затова опитваш някаква по-тежка дрога. Рано или късно, това води до смърт. bad&mad 11-01-2005, 05:14 PM Твърдо против съм!!! Марихуаната сама по себе си не е чак толкова опасна, колкото последиците от употребата й. Не съм пробвал, а и не искам, но имам представа какъв ефект има върху психиката, а именно - пристрастява те, и стигаш до един момент, в който това нещо не може да те задоволи, и затова опитваш някаква по-тежка дрога. Рано или късно, това води до смърт. emi pi6e edin myrtwec auuuuuuuuuuu 6to ne pro4ete6 ne6to razli4no ot bro6urite na MBP i ne se izlaga6 pred horata sys nekompetentnoto si mnenie. Eto takiva utopii, kato tazi koqto ti si wyzpriel wodqt do buma na narkomaniqta w BG (govorim za heroin). pu6i6 wednyj koz, ne se pristrastqva6, wtori pyt otnovo ni6to ti nqma i ve4e se s4ita6 za ne6to drugo, razli4en, s po-silna wolq i otno6enieto ti se promenq, ve4e si lekomislen i 1-ta kra4ka kym hard-narkoticite si q napravil. Zatova wsi4ko e porodeno ne tolkova ot glupostta na horata, kolkoto tqhnata neosvedomenost i zabludata koqto se nalaga ot mediii TYPI KUKI, gen. Bokio Borisovci i drugi palq4ovci w dyrjawata. Naj sme6no e da se govori za problem bez izob6to da si zapoznat s nego (demek da si pu6il v slu4aq) p.s. latinski li si u4il??? ako si => s medicinata, => 6te6e da znae6 edno drugo taka 4e kakvo zna4i tozi nadpis? iverson-3 11-01-2005, 10:31 PM Абе аз не знам какво пише там, но страшно готино си се напуших преди малко. А тоя пич ви изнесе невероятна лекция :) MadMaster 12-01-2005, 12:10 AM emi pi6e edin myrtwec auuuuuuuuuuu 6to ne pro4ete6 ne6to razli4no ot bro6urite na MBP i ne se izlaga6 pred horata sys nekompetentnoto si mnenie. Eto takiva utopii, kato tazi koqto ti si wyzpriel wodqt do buma na narkomaniqta w BG (govorim za heroin). pu6i6 wednyj koz, ne se pristrastqva6, wtori pyt otnovo ni6to ti nqma i ve4e se s4ita6 za ne6to drugo, razli4en, s po-silna wolq i otno6enieto ti se promenq, ve4e si lekomislen i 1-ta kra4ka kym hard-narkoticite si q napravil. Zatova wsi4ko e porodeno ne tolkova ot glupostta na horata, kolkoto tqhnata neosvedomenost i zabludata koqto se nalaga ot mediii TYPI KUKI, gen. Bokio Borisovci i drugi palq4ovci w dyrjawata. Naj sme6no e da se govori za problem bez izob6to da si zapoznat s nego (demek da si pu6il v slu4aq) p.s. latinski li si u4il??? ako si => s medicinata, => 6te6e da znae6 edno drugo taka 4e kakvo zna4i tozi nadpis? Според мен, пък, именно това небрежно отнасяне към проблема боди до тпзо бум на наркоманията. Защото, винаги се тръгва от нещо малко, и се преминава към нещо по-силно. А колкото до подписа ми - нито знам латински (за голямо съжаление), нито уча медицина. Това е част от една песен на Dargaard по текст на Хораций и означава "Построих монумент, който ще надживее бронза, и пирамидите на древните фараони." bad&mad 12-01-2005, 01:37 PM Според мен, пък, именно това небрежно отнасяне към проблема боди до тпзо бум на наркоманията. Защото, винаги се тръгва от нещо малко, и се преминава към нещо по-силно. А колкото до подписа ми - нито знам латински (за голямо съжаление), нито уча медицина. Това е част от една песен на Dargaard по текст на Хораций и означава "Построих монумент, който ще надживее бронза, и пирамидите на древните фараони." pro4eti i osmisli o6te wednyj posta mi posle pak otgovori :) ^^^D 12-01-2005, 02:28 PM всеки сам си избира как да се разтоварва от стреса при живота , който живеем - дали ще са наркотици , треви , секс , компютри , алкохол - въпрос на избор Muerto 12-01-2005, 02:37 PM Бее работата не е до разтоварване,просто си праивиш каквото си искаш.Всеки си пуши по различни причини.Ма най-мразя некви шибани хейтъри кат MadMaster които незнаят въобще за какво става на въпрос.Кат нещеш да пушиш недей твоя воля, ма не ми прикаай глупости дет нямат и капчица истина. MadMaster 12-01-2005, 04:51 PM pro4eti i osmisli o6te wednyj posta mi posle pak otgovori :) Исках да кажа, че всички наркомани до един са започнали от някаква по-лека дрога като марихуаната. Едва ли са започнали направо с хероин, примерно... Ignite 12-01-2005, 07:38 PM Аз съм твърдо против марихуаната. Всички, които твърдят, че няма никакви странични ефекти от нея или я употребяват и се самозалъгват, или я употребяват и не усещат промените, които настъпват с тях. Наблюденията ми са свързани с един мой съученик и приятел, който е изключително интелигентно момче . Програмираше като звяр, нямаше никакъв проблем с учебните предмети и по-точно математиката. След продължителната употреба на трева стана изключително ненадежден (не можеше да се разчита на него). Развали си успеха и кандидатстването, трудно се концентрираше върху важните неща. Тревата не е безопасна ио хората, които твърдят обратното са опасни за подрастващите!!! iverson-3 12-01-2005, 10:55 PM Човек, ти си откачил. С какво съм опасен аз за подрастващите? да не им бутам тревата в устата? И наистина вземи прочети нешо за нея. Тя е в списъка на стимулантите при спортистите, защото убързява рефлексите и повдига концентрацията. Твоя приятел не знам с какво е друсал, но не можеш да ме убедиш, че като пуша 1-2 пъти седмично ще ми навреди. Ignite 12-01-2005, 11:15 PM Опасен си с изказванията си, че тревата е безвредна. Спортистите взимат всякакви боклуци. Ще направя един research из нета, за да намеря информация върху това, как марихуаната се отразява на мозъчната кора. Затъпяване и пристрастяване има. Въпросът е, че употребяващите не го осъзнават и чрез приказките си за безвредността на тревата подтикват неосъзнати все още личности да прибегнат към нея. iverson-3 12-01-2005, 11:24 PM Но искам и да поразгледаш дали е полезна с нещо + това не съм казал изобщо, че е безвредна погледни пак DOKTOPA 13-01-2005, 04:15 AM 1-во: да се каже, че тревата води до пристрастяване, е относително. цигарите са доста по-опасни в този слцучай. аз лично познавам много хора, които пушеха промишлени количества за ден, а сега най-много веднъж в месеца да палнат едно козче, за да разпуснат. аз пък изобщо не пуша вече. 2-ро: зависи от сорта. има такава, която те размазва и дори се припада от нея, има смехурко, от който се разреваваш от смях :) има и успокояваща, и стимулираща, и още каква ли не... 3-то: тревата ти промива мозъка до някаква степен. това обаче зависи от количеството, което се поема от организма, а също и честотата. това е вредното. ако си ядрен физик може и да ти повлияе на работата. ако си обаче човек на изкуството, със сигурност стимулира. да. имам 30-40, ако не и 50 живи примера за това около мен. 4-то: (отнесено към 1) който му прави кеф да пуши, нека пуши. но ако в един съвсем обикновен ден си кажеш "спирам я!" и положиш малко усилие, отказваш тревата. всичко опира до волята. а пристрастяването е на психическа основа, не на физическа както тежките наркотици. не започваш да се тресеш, да се потиш и подобни лайна. същото е като с цигарите. 5-то: слушайте ДОКТОРА. :) DOKTOPA 13-01-2005, 04:26 AM и едно съветче за тези, които си отглеждат забранени билки: желязото подхранва растението. ама ако си мислите, че като забиете няколко отверки, гаечни ключове и прибора в саксията, ще се получи нещо... ужасно се лъжете, мили деца. най-много после като пушите да имате вкус на печени картофи в устата. из "самоучител на младия тревоотглеждач" bad&mad 13-01-2005, 06:24 PM Исках да кажа, че всички наркомани до един са започнали от някаква по-лека дрога като марихуаната. Едва ли са започнали направо с хероин, примерно... za syjalenie poznavam takiva hora........ :( no, dotuk ima6e mnogo werni mneniq (za/iprotiw). trevata moje da otklu4i geneti4no zalojeni psihi4eski problemi (kazvam go-naj-seriozno). Sy6to pri upotrebata naj-golqmo zna4enie ima ne sorta/koli4estwoto/ka4estvoto, a edinstweno naglasata i obstanovkata/kompaniqta v koqto 6te se pu6i. Edin dobyr psiholog 6te vi napu6i s laika i 6te vi kaje 4e e skunk. Pu6a ot dosta dylgo vreme, vypreki 4e v momenta po4ivam. propuskam reda si no ot tova ne me boli i ne mi problem. Mnogo golqm problem mi da spra cigarite(sled blizo 2g. otkazvane pak propu6ih - nenavivdam se. Tova naj gadnata legalna otrova. a da i za zatypqwaneto - ne se zatypqva a prosto se naru6avat sposobnostite za zapemetqvane(kratkosro4nata pamet!!!!), koito se vyztanowqwat sled 2-3mes. ako nqkoi otglejda tva za jelqzoto ne go znam, no sym gotov da spodelq ot li4niq opit nqkoi drug trik za interesuva6tite se. Daje 6te ka4a i edna dve snimki. izvinete za dylgite guposti k/o pro4etohte iverson-3 14-01-2005, 12:49 PM за мен лично алкохола е много по-голям проблем за организма от колкото марихуаната, но никой не говори за него. Само направи съпоставка като се напиеш как се чувстваш на другия ден и като се напушиш. Алкохола ебава майката на организма 100 пъти повече от тревата, а в България са малко хората ,които не пият. bad&mad 14-01-2005, 07:50 PM 100% вярно пиеш и пушиш цигари : Ти си пич , много си готин , вече си голям пушиш коз, вече си гаден наркоман да се оттърси българската общественост (и някой хора в форума) че алкохолът и цирарите не са наркотици (посочено в учебниците по психология, същото е за кафето чаят щоколадът и т.н.)а са нещо полезно, и тогава да гледат в чуждото наргиле...., опааа чиния :) Ignite 14-01-2005, 08:36 PM Ами аз съм твърдо против всичко, което се пуши като цяло. Относно алкохолът, толерирам го в известни граници и количества. Обичам да си пийвам червено/бяло винце или биричка, но не бива да се прекалява. Chemist 16-01-2005, 03:06 PM Az sym za kachestvenata i chsita treva .. ako moje da e ot holandiq il ishveicariq :D Chemist 16-01-2005, 03:08 PM 100% вярно пиеш и пушиш цигари : Ти си пич , много си готин , вече си голям пушиш коз, вече си гаден наркоман да се оттърси българската общественост (и някой хора в форума) че алкохолът и цирарите не са наркотици (посочено в учебниците по психология, същото е за кафето чаят щоколадът и т.н.)а са нещо полезно, и тогава да гледат в чуждото наргиле...., опааа чиния :) Tuk si mnogo prav. Vsichko e narkotic ... bad&mad 21-01-2005, 08:04 PM Glavniq dostav4ki za BG i korenyt na ZLOTO tushe 23-01-2005, 11:50 PM nqkoj iskashe da pokazhe snimchici na rasteniq :) az v moementa imam edno nqkyde 50 cm Shiva Shanti ZHENSKO :) ima si 4 stranichni vyrha i edin glaven, kojto se e zavyrtql mnogo krasivo. i oshte nqkolko , koito ne sa tolkova graciozni. i kakvo sysdyrzha zhelqzo ? mozhe bi nqkvi mineralni vodi? a za trevata, vsichki tiq diskusii sa bezsmisleni. po-dobre vseki sam da si napravi prouchvane chisto ot medicinska gledna tochka kakvi sa vyzdejstviqta na razlichinite vidove narkotici. i ako nqkoj si misli, che pijvaneto na 1-2 birichki na den naprimer e bezvredno, zhestoko se lyzhe. tova precakva organizma poveche ot, da rechem, da se narezhesh kato kazak vednyzh v mesec. tushe 23-01-2005, 11:59 PM zabravih da dobavq po povod zatypqvaneto. po moi nabljudeniq: kogato pushish naistina mnogo (po mnogo pyti na den, vseki den, v prodylzhenie na sedmici ili dazhe meseci), leko degradirash. ima go tozi moment. vyobshte ne zatypqvash, a degradirash. ne moga tochno da go obqsnq, no znam, che ne samo na men mi se e sluchvalo tova i drugi hora sa go zabelqzvali. a tova, che trevata vodi do upotrebata na po-tezhki narkotici e zabluda. vsyshnost samiq chovek pochva upotrebata im i ne vizhdam kakvo ima obshto dobriq star koz tuk. vse edno da kazhesh, che alkohola dovezhda do upotrebata na po-silni narkotici ili, da rechem, kafeto. ^^^D 09-02-2005, 12:51 PM Сега в тоя студ ми се приискват страшно готини работи , ама все нещо ми пречи да си ги взема или направя . Ще ви разкажа за поне едно от тях ... Искам да е много тополичко - така че да можем капъл ъф френдз да хоим по къси дрехички , да вземем една Аляска , или Флирт , или Мери Джейн в краен случай и да забегнем към Кайлъка . Слънцето процежда топлите си лъчи през листата на дърветата , а те ни галят и ни топлят , предавайки ни енергията на боговете , пиещи амброзия . Предварително сме вкарали весело настроение не само с гадната водка , а и с червения ром и колата и бирата и текилките , които забравих да спомена . Насочваме се към крепостта с усмивки , всички заедно , чакащи раждането на новия свят .... Стигаме там , радваме се на природата , зеленината , птичките , големите , наредини в стена камъни , издаващи мъдростта на времето . Вече сме почти част от това , към което всички се стремим ... Раницата е наблизо , изваждам ролката и грамажа , който сладко ме поглежда като бивша приятелка . Флайърът е разбира се контролното ми по история , а кикчето е повиквателната ми за военните . Всичко става едно цяло ... Влизаме във въртележката на живота , а цигарата е лулата на мира , претърпяла ъпгрейда на времето . Мислите летят , а ние ги гоним , унесени в сладостта на мига . Времето е спряло и всичко е така , както ни се иска да бъде . За кратко сме в рая и нека го почустваме с цялото си същество , защото спомена за този миг ще бъде размит при връщането ни в реалността ... И нека не забравяме , че реалността е Илюзия , породена от липсата на зеленета магия . П . П . Това е истината , само ако тя се случва с хора , които са не само на думи приятели . Ако повериш душата си в този съкрален момент на твоите близки и почустваш неописуемото , значи те са хората и ти си човека :о) :) тва ест не е мое , но е на приятел ...... и колкото и да не го одобрявам или разбирам ми звучи нещо неземно , което щом толкова хора изпитван , не може да е измислено - вярно може да е някаква обща илюзия , но е хубава , щом за миг те отнася далеч от реалността ..... и пак те връща , разбира се , защото всички ние принадлежим към СЕГА , а не към илюзия или наркомански абстиненс , или квото и да е там ..... но със сигурност , видяла и двете страни на монетата - хероиновата наркомания от близо и " зелената лудост " пак отблизо мога да твърдя , че разликата е ОГРОМНА и никога не могат да се сравняват или припокриват двете по някакъв , какъвто и да е било начин .... и хората , които твърдят обратното или нямат никаква представа за какво изобщо става дума , или се самозалъгват , залъгвани от други или друго ! иначе тва горното е добре изложено , признаам го :) bad&mad 10-02-2005, 11:27 PM аууууууууууу... това горното беше добро!!!! :) изглежда с автора споделяме някои общи възгледи, ма чак да се отнасяме в друга реалност от коз?!?!! това не е трип или гъба. но има нещо вярно, представите ти се изкривяват и може да погледнеш в нова светлина някои сериозни неща в живота.Но от друга страна може и да се скъсаш от смях.......... :D :D :D :_Eyecrazy :!drinka: :_shocked: п.п. херците да го духат Napoleon 01-03-2005, 06:30 PM s dve ruce i kur po vreme na erekcia sum za marihuanata zashtoto slusham na spensnqta lekcia za iguanata v zeleno (ei, d'ge, prost li sum?) bad&mad 02-06-2005, 07:30 PM Седи си един старец на балкона, гледа и си мисли: "Да-а-а, не им е лесно на младите днес! Ето - една цигара пушат няколко човека! И не униват даже, а се смеят!" НЕ СЕ СДЪРЖАХ :D :D :D :D :D :D :D :!beer1: :m: :!rocknrol :!rocknrol :!rocknrol :!rocknrol zuzu 15-06-2005, 08:18 PM vseki pravi kakvoto mu haresva i sam reshava za sebe si, az lichno niamam nishto protiv, no tova e moeto mnenie :!smoking4 Нерегистриран 23-10-2005, 01:30 PM Човек, ти си откачил. С какво съм опасен аз за подрастващите? да не им бутам тревата в устата? И наистина вземи прочети нешо за нея. Тя е в списъка на стимулантите при спортистите, защото убързява рефлексите и повдига концентрацията. Твоя приятел не знам с какво е друсал, но не можеш да ме убедиш, че като пуша 1-2 пъти седмично ще ми навреди. няма да ти навреди тоя месец, другия месец, тая година, следва6тата...по-следва6тата...а после... до кога.... прав си за концентрацията и така нататак и за обострянето на сетивата, но хвани се информирай ти какво при4инява в дългосро4ен план... за6тото ми зву4и6 като заблудено хлапе DaRkTaKeR 26-10-2005, 04:30 AM Chetoh ,chetoh,no ne sum prochel vsichki gledni tochki za tova moga da se povtrorq s nqkoi ot vas,no kakto i da e.Ne moga da razbera za kakvo povecheto ot vas pishat gluposti?!? Ne mojete da protivorechite na neshto predi da ste go opitali ili vidqli!Pushil sum treva i pusha (ot vreme na vreme)vse oshte ne sum izpadal v takiva depresantski situacii poradi lipsata na treva , za tova ne se smqtam za pristrasten, pusha kogato mi skimne ,tova ne mi e ejednevieto prosto ot vreme na vreme za tonizirane:) Tova che nqkoi ot vas vikat che trevata e narkotik... pravi ste! A cigarite kakvo sa?mai ne ste gledate ot tazi gledna tochka a bas lovq che povecheto ot vas pushat cigari ta se sydirat!:) I moga da vi kaja (napisha da sym po-tochen) cigarite pristrastqvat mnogo po-veche ot kolkoto trevata, v edna cigara ima mnogo poveche pristrastqvashti veshtestva ,mi moje bi proizvoditelite bluskat himiq!?Pusha treva i cigari,chestno da vi kaja ako moga da otkaja cigarite shte pusha samo treva, i tnt. a i oshte neshto vse oshte ne sum se pristrastil kum bqlo, maria ili kvoto i da bilo osven cigarite ...sami si napravete izvoda, a i do bqlo nqma da stigna za sega sum dovolen ot jivota si!Blagodarq za izslushvaneto:) Vseki izbira kakuv da bude i kak da si izjivee jivota nai-pulnocenno! Азис 01-11-2005, 03:20 AM Protiv za6toto se izprostiava ei na vij ma men :b74: :_silly: Нерегистриран 06-11-2005, 08:54 PM а уе вие нещо сте се сбъркали - затъпявало се от нея- то и от чалгата не се поумнява, ма никой не я забранява. Мога да ви кажа, че тревата се пуши в цел свет, и то не само от некви надъхани тийнове - много хора, работещи супер отговорни професии - примерно банкери - яко се накозват и тва е супер нормално и се случва в страни като Uk, Франция и Usa , а некои хора тук некъв абсолютно псевдоморал поддържат, даже един приятел ми каза ,че в Шотландия е супер срещано в Неделя пенсионрите да ходат на пикник по полетата и яко си пушат трева. Тва вашите - "ама стига се до хард дрогата"и "затъпява се" са некви наизустени комунистически причини. А битовия алкохолизъм е по-малко вреден нали? Desitka 06-11-2005, 11:19 PM Мдааа всвки сам решава как да разпуска от стреса в работата... Нямам нищо против тревата, но аз си имам други методи за релакс ;-)) pnv_Creator 07-11-2005, 12:50 PM същото и при мен kokaine 07-11-2005, 05:11 PM Have a problem???? Take a point. Make it easy. Smoke a JoInT |