View Full Version : Филмите които са ви впечатлили!?

Страници : [1] 2

Riptor
04-04-2004, 02:51 AM
Вкусове всякакви, мнения - също. Но все ще се намери човек с подобни на вашите вкусове, с който да сте събрат по ..филм.

Напишете имената на филмите, които са ви развълнували най-дълбоко, накарали са ви да се криете зад гаджето, или просто са били причина да протъркате килима от смях (докато се търкаляте де :D ). Ето и моят принос:

1. Brazil
2. The Animatrix
3. GO!
4. The Legend Of 1900
5. Bicentennial Man
6. Artificial Intelligence
7. The Green Mile
8. Ghost In The Shell
9. Odisea
10. Shaolin Soccer
11. Црна маца, бели мачор.
12. Terminator 2
..........
.........

Fking
04-04-2004, 12:29 PM
Първите 6 от твоя списък не съм ги гледал, което мисля да поправя....
както и да е

ето някои за които се сещам без да ги подреждам

fight club
изкуплението Шоушенк
the green mile
vrag pred portite

Fredy
04-04-2004, 02:21 PM
1. Кръстникът /The Godhather/
2. Усещане за жена /Scent of a woman/
3. Leon - Le professional
4. Црна маца бели мачор /или както там е на србски/
5. Шоушенк
6. Sleepers
7. The life is beautiful
8. The last of the Mochicans
9. Don Juan de Marco
10. Cruel Intentions /секс игри/
11. Beautiful Mind
12. Forrest Gump

ОООООООООООООООООО

Legends of the fall разбира се приятелю... някой има ли го?.. че не мога да го намеря за личната колекция

____edit by Fredy

NO_MORE_DRUGS
04-04-2004, 04:42 PM
Predi malko se registritah v saita i sum savsem presen,no tova ne mi pre4i da napi6q nqkoi ot filmite,koito spored men naistina si zaslujava da se vidqt

LEGENDS OF THE FALL
FOREST GUMP
ENEMY AT THE GATES
FINAL DESTINATION 1 I 2
PEARL HARBOUR
THE PATRIOT
CRAZY BEAUTIFUL
MEN OF HONOR
BEGLECA (S H.FORD)

Ima i drugi,no tova sa filmite,za koito nai-burzo se setih.

Fking
04-04-2004, 08:58 PM
ааа, да final destination 1 i 2, особено 2
как можах да забравя

NO_MORE_DRUGS
04-04-2004, 11:51 PM
Otnosno Legends Of The Fall bqh go svalil ot Internet za6toto purviq put kogato go gledah be6e v USA i iskah da go gledam i s BG subtitri,no vednaga sled kato go izgledah go iztrih.Kakto i da e.6te se opitam da go namerq pak,a i men dosta si me kefi.Koito ne go e gledal e izpusnal dosta,a ako ima nqkoi koito ne go haresva zna4i tolkova si razbira(haha)

Riptor
05-04-2004, 01:43 PM
AAAA за Life is beautiful бях забравил.... спомням си как в 4 сутринта бях като залепен за екрана... гледах го по М-Сат.

А някой пада ли си по Манга-аниме? Примерно "Princess Mononoke"?

Fredy
05-04-2004, 01:46 PM
АЗ!

tushe
05-04-2004, 09:23 PM
mostovete na medisyn (ne znam kak tochno e na anglijski)
one flew over the coockoo's nest
shindler's list
snatch
the last samurai
heat
1492 - conquest of paradise
21 grams

mi tova e kakvoto uspqh da se setq, makar che filmite, koito sa me vpechatlili sa dosta poveche

a i ot manga-ta ima samo 2 filma, koito sa naisitna qki (ne sym gledal osobenno mnogo) - "ghost in the shell" i neshto si s "valley" ama ne pomnq kakvo

dockera
11-04-2004, 02:59 AM
1.Beautiful Mind
2.Hanibal
3.Welcome To The Jungle
4.Save The Last Dance
5.A Man A Part
6.Tripple X
8.Blade II
9.Black Hawk Down
10.Identity
11.Samoli4nosta Na Born

Meze
07-06-2004, 07:30 PM
искам само да кажа,че има и по-стойностни филми, не че тея не са готини, ама кино не се прави от 5 години насам!

Star Wars - ep. IV, V VI новите са боза!
The Terminator - 1, 2. 3 e bozaaaa
Shaolin Soccer
Shogun! (the last samurai e izplagiatstvan ot nego)
Lord Of The Rings - trylogy
The Matrix
The Animatrix
Contact
Blade (blade2 sux)
Hackers
The Alien 3 (nai-psiharskiq ot vsi4kite)
всички филми с Джеки Чан
.....................

Anime:
Evangelion
Green green
Berserk
Rurouni Kenshin
Akira
Cowboy Bebop
и всичко, което още не съм изгледал

damnedbird
09-06-2004, 03:01 PM
Честно казано много от филмите които изчетох нагоре много ме радват - а някой дори не съм гледал /тъкмо ще имам откъде да се сещам какво не съм гледал/
Мои любими филмчета напоследък са:
Серендипити
Омагьосан ден /с Бил Мъри и Анди Макдауъл, много старо филмче което издирвах много.../
Дриймкечър /по Кинг/
и още много на които именцата ми се позагубват в момента...
и естествено голямата част от описаните горе... :)

Riptor
11-06-2004, 02:20 AM
Аз много харесвам мангата, но нямам възмойност да гледам такава, защото няма откъде да си я намирам. Ще се радвам ако препоръчаш нещо наистина добро(смислено), та като ми падне случай да не съжалявам.
За Терминатор 2 не съм съгласен. Според мен е най-добрият от трите. Виж за Star Wars съм напълно съгласен. Като малък им се кефех, ама тогава имаше само руски и френски филми... и сега ги харесвам, ама пък чак толкова.... LOTR - хич не ме привлича тоя филм... изобщо мразя префърцунените филми, на които ходи и бай Илия, само защото бил чул че "това, треа да е голем филм".
Contact - добър е. Само на моменти да беше мааааалко по-жив. Иначе напрежението е приятно. Хакери.... ееехх.. като си спомня първият път, когато щях да издухам говорителите на телевизора от Prodigy.... Красота..... Blade? Е на този пък филм какво толкоз му харесахте... Негър-вампир!? Jackie Chan - кефи ме предимно класиката, ама от филмите, в които не се бият по 3 часа без резултат.

С леки изключения, вкусът ти определено ми допада.

Originally posted by Meze
искам само да кажа,че има и по-стойностни филми, не че тея не са готини, ама кино не се прави от 5 години насам!

Star Wars - ep. IV, V VI новите са боза!
The Terminator - 1, 2. 3 e bozaaaa
Shaolin Soccer
Shogun! (the last samurai e izplagiatstvan ot nego)
Lord Of The Rings - trylogy
The Matrix
The Animatrix
Contact
Blade (blade2 sux)
Hackers
The Alien 3 (nai-psiharskiq ot vsi4kite)
всички филми с Джеки Чан
.....................

Anime:
Evangelion
Green green
Berserk
Rurouni Kenshin
Akira
Cowboy Bebop
и всичко, което още не съм изгледал

Meze
11-06-2004, 10:43 PM
Риптор, за терминатора исках да кажа, че 3 част е боза, напълно съм съгласен, че 2 е най-добрия.
сега за мангата: (освен ако не ти е 5к връзката:D )
http://anime.ludost.net/ - много добро форумче имат, всичко каквото поискаш или за което попиташ, ще ти отговорят, там хората са гледали страшно много...
http://chise.ludost.net/ - сървъра, можеш да намериш доста филми, сериали и комикси със перфектно качество
http://phoebe.ludost.net/ - другия сървър (на админа на сайта), напоследък нещо го спира, но по принцип си бачка
http://ftlbg.com/ - разрови се във фрий техното, доста манга има, може да не си се сетил...
http://arenabg.com/ - ако имаш достъп до този сървър - имат добра колекция филми, даже някои и със превод
еми това е...

Riptor
14-06-2004, 01:12 AM
Ами всъшност не е 5К, а някъде към 3... Аз затова питам кое те е впечатлило повече от другите, та като ида някъде- я в зала, я другаде, където има манга, да не кликам безцелно по заглавията... Иначе тези адреси (anime.ludost.net ftlbg i arenabg s ami poznati..)

Meze
22-06-2004, 11:24 AM
абе да ти кажа, всички където съм ги споменал са задължителни за гледане, разбира се повечето са сериали и доста време ще отиде да ги гледаш (особено Rurouni Kenshin, той е към стотина...)но като за начало гледай Акира, гледай единичния филм на Каубоя, имаше филм и от Рурони, казва се Самурай-Х дъ муви, хвърли един поглед и на "FLCL" - то е само 6 серии и ще ти напълни душата!

Riptor
24-06-2004, 01:56 AM
10x. Ако падне случай ще зяпам...

tedi
01-07-2004, 02:18 PM
Beautiful mind
American history X
Boys don't cry
American Beauty

В момента се сещам само за тези...
:cool:

Meze
03-07-2004, 08:11 PM
как бе? Ами Титаник?

Riptor
30-07-2004, 06:24 PM
Само Титаник не... Скоро гледах Магнолия - много добър, шантав и труден за гледане филм. Ако успеете да го гледате целия - ще ви хареса! Препоръчвам ви и History Of The World Part One - много саркастична комедия...

Tanga
30-07-2004, 06:29 PM
На Титаник си поплаках бая,много ме разчувства:D

Наскоро гледах "Мъже с токчета",американска комедийка..
Незнам дали е заради
тревата,която употребихме по време гледането,но ми се стори бая весел и забавен този филм:)

damnedbird
31-07-2004, 02:25 PM
Originally posted by Riptor
Препоръчвам ви и History Of The World Part One - много саркастична комедия...
Това е просто култово филмче, ама само добро начало има иначе не е кой знае какво като цяло - самата история е много готино разказана :D

Riptor
06-08-2004, 12:25 AM
Kill Bill 1 и 2 - психарияяяя!!!

damnedbird
06-08-2004, 02:18 PM
мдам и двата са лудница... визирам първа част, щото втора още не съм успял да я гледам - само я прегледах набързо...
филм който много ме израдва - Ван Хелзинг... :)
мания просто :)

Riptor
11-08-2004, 01:01 AM
АА след Ван Хелзинг, Хелбой ми се стори супер филмче, даже аз се изненадах че такъв филм би ми харесал... Иначе за Ван Хелзинг - ами прекалено много измишльотини имаше.. Да не говорим за избухващи при сблъсък карети, генно инженерство.. и най -вече - всичко беше така ускорено, сякаш героите не изпитваха никакво затруднение и ти просто си сигурен, че героя ще е в безопасност до самия край на филма.. Прекалено предсказуем... :(

damnedbird
11-08-2004, 01:20 AM
ами честно казано не мога да кажа че нямаше шоу... най-малкото се посмях със кеф :)
гледай по нетрезво на такива филми.. твърде критичен си явно...
така не можеш да изпиташ пълно удоволствие от филма...
Я ми кажи сега едно мнение за "Изгубено при превода" и ще ти кажа дали със сигурност съм бил прав...
щото аз тоя филм го гледах един ден след смазващ работен ден и ми подейства много успокояващо :)
Айде :cool:

Riptor
13-08-2004, 05:21 PM
Ами то и аз така.. към 4 сутринта го гледах, едва не умрях от скука, толкова протяжно - скучен филм скоро не бях гледал.. Магнолия също е дълъг и без особено динамика, но си заслужава всяка минута.

Meze
17-08-2004, 10:58 AM
Ван Хелзинг ли? у тоя филм толко боклук са набутали, че ти става досадно! Айде за Дракула да кажем, че става, ама кво се мотат и д-р Джекил и Франкенщайн? Главния герой са го изкарали ебати слабака през повечето време, а както каза Риптор, винаги е в безопастност...
който иска да разбере истинта, препоръчвам му оригинала от където е взето името Хелзинк: http://chise.ludost.net/Anime/Hellsing%20%5bc%5d%5bdvd%5d/
и няколко клипа, направени по сериала: http://xellos.data.bg/23_06_2004/Hellsing/
айде теглете и да си кажете мнението...

damnedbird
21-08-2004, 04:28 PM
Eми де да знам, на мене ми хареса... по-точно не заради ефекти или нещо от сорта като модерност на филма ами точно сюжета - съсипах се от смях на някой моменти :) то е ясно че филм като Ван Хелзинг не може да е сериозен...

много ме изкефи една романтична комедийка оня ден - мисля че беше Добър Съвет името - със Чарли Шийн :) посмях се..
В последно време нещо много ме разтоварват някакви такива лигави филмчета :p

Riptor
21-08-2004, 06:00 PM
Ако ти е харесал "Good Advice", ще ти хареса и "Dirty Little Thing" Само дето е маалко по-перверзен. :D

damnedbird
22-08-2004, 04:19 AM
Веднага се вслушвам в съвета ти :)
пускам го да се дърпа :p
ще дам мнение като го изгуедкам...

Riptor
01-09-2004, 11:53 AM
The Butterfly Effect - хареса ми! Тоя актьор все по-често се мярка в свестни филми....

Анатомия 1 и 2 - немска психария, доста е на ниво, като се има предвид че е немски. Бърника доста надълбоко в страховете на хората....

Run Lola, Run - е това е един от филмите, за които не мога да дам оценка. Хем идеята е оригинална, хем през целия филм Лола (Франка Потенте - участва и в Анатомия 1 и 2) търчи през целия филм и си размахва дебелия задник. Гримирана е като чучело. А всички останали актьори са от грозни нагоре! Един хубав човек не видях в този филм. Въпреки това си струва да се гледа от някой по-заклет киноман...

Хакери 2 - Първо - не се лъжете че им анещо общо с Хакери 1. Второ, това е един от малкото филми, в които работата с компютър изглежда реално. Е, на места пак се чуват звуци, когато на монитора излиза текст, ама това се търпи. Мисля, че това е доста по-реален пример за "що е хакер" отколкото Хакери 1 (все пак е по истински случай и в него се говори за реални личности).

kraken
02-09-2004, 01:48 AM
а ужасни маниаци няма ли ?
малко от мен:
1.ЗЛИТЕ МЪРТВИ- класика(според мен)
2.Живия мъртвец-най-кървавия филм в историята на киното---
--може и вече да не е.Все пак е от 1996
3.Гробище за домашни любимци 2- Стивън Кинг
4.Хищникът1--фантастика
5.Кучето от замъка Блекууд или нещо подобно беше
Ако някой го е гледал нека се обади>Аз съм го гледал навремето по култовия СтудиоХ ама не помня нищо ;-((
6.Army of Darkness- трета част на Злите и си пада малко комедийка ама заради сцената със събуждащите се и излизащи от гробовете скелети ....става
7.Челюсти--първия .Трябваше по нагоре да го напиша ама тука не ги редя по предпочитания...
има още ама да се сетя

damnedbird
02-09-2004, 01:00 PM
- Куб, Куб 2 хиперкуб - и двата имат достатъчно кървища в тях :)
- Смъртоносен Хоризонт - направо ми се беше изправила дългата коса - тогава още бях с дълга...
- Децата на Царевиците - демек почти сичките ми бяха харесали...
Резидънт Ивъл - сега с нетърпение чакам втората част :) мисля че пак ще е мания :cool:
- Ъндъруърлд - имаше доста интересни неща - особено вампирката :) тя ми хареса най-много... от целия филм
- Ван Хелзинг - много се смях :) много сарказъм просто...
а иначе за каквото и старо да се сетя - сега ми изглежда адски тъпо.. просто технологично толкова сме напреднали че просто няма начих да сравним нещо от 92-ра например с нещо днешно, макар че и в днешните намирам толкова много кусури че просто не е истина :eek:

Riptor
04-09-2004, 02:31 AM
Хм... май нещо не сме с един вкус..не че е задължително де.. филмите, които си споменал аз намирам за доста плоски и неоригинални. На Ъндъруърлд специално, заспах! Резидънт ивъл 1 беше скучен, с 2-3 ефекта, които са си оригинални..и това беше..

Но че новите филми имат много косури - прав си, според мен киното е в нещо като финансова и идейна криза, понеже взеха да залагат само на сигурни пари - направят 1 финансово - успешен филм, и после се опитват да доизцедяд и последната стотинка от него, като правят продължения и т.н. Примери колкото щеш.

Meze
10-09-2004, 10:53 AM
Наскоро гледах "Младия Франкенщайн" - от 1954 ли '58 ли година, няма значение. и все повече се замислям как техниката убива актьорското майсторство. филмчето е пародия-комедия но просто според мен си е класика....
чудовището го играе актьора дето е бащата на Реймънд от "всички обичат реймънд" - тогава още на "млади години".
и моля ви не ми казвайте "ама тоя е черно-бял!" - един френд ми каза това и заяви, че няма да го гледа! тц тц тц.....

damnedbird
11-09-2004, 02:39 PM
що бе - има много черно бели класики.. просто трябва да си ги издиря из нета.. ;)

Riptor
16-12-2004, 11:46 AM
Задължително да гледате "Феноменалните" (Тhe Incredibles)! ТОлкова добро рисувано филмче отдавна не бях гледал! А ако дават преди него онова с офцата - ще се напикаете от смях!!!

^^^D
16-12-2004, 01:16 PM
хрониките на Ридик

damnedbird
16-12-2004, 11:22 PM
хрониките на Ридик
Този определено ми хареса, това е продължението на... уф... някакъв мрак беше ама определено не ми хареса... то си личи че не ми е харесал и името му не помня даже.. ;)