Грей, уважавам правото ти на собствено мнение, но аз по-голям абсурд не бях чувал (или прочитал в случая)
И те питам "Абе ти добре ли си ?"
Как свърза физическите ти дадености с умствените такива, не искам и да разбирам! Примери за хора, които имат изобилие или дефицит и на двете колкото искаш мога да ти дам.
Колкото до втората част - достатъчно! Друга част от хората ще ти ги сготвят, трета ще направи дрехи от кожите им, някои няма да могат нищо от това, а други ще могат да направят сами всичко... по-добре или по-зле.
hystlar - значи съгласен съм с грей защото на практика хищниците имат нокти, охлювите черупки, птиците крила, хората мозък. нормално е - виждаме как даден орган се развива в невероятни посоки за да изпълнява основната функция на организма на който принадлежи а тя е да оцелява. така и ние сме надарени с мозък, един вид компенсация за това че нямаме силни мускули, големи зъби и черупки.
да добавя една интересна вметка и тя е че мозъка се оказва доста интересен и необичаен орган когато бъде развит достатъчно и идва един момент в който той компенсира липсата на зъби, нокти и черупки. орган(инструмент), който ни изстрелва директно на първа позиция в хранителната верига. много хора смятат че сме извънземни - не казвам че е невъзможно, но за сега напълно не се съгласявам, тъй като за нашите възможности има много добро и логично обяснение - това което горе казах.
4ove4estvoto trqbwa da se kontrolira, horata trqbwa da spazvat opredelen red. Ne biva da se ostavqt da svobodqsvat.
Mislq 4e moje da se izmisli edna mnogo uspe6na simbioza mejdu komunizma i kapitalizma.
moje bi ako darjavata ne e tolkova navatre v jivota na horata, 4ove4estvoto 6te prosperira mnogo pove4e. Edno globalno pravitelstvo sas surovi parvobitni zakoni i sotvetno edin vojd 6te var6i perfektna rabota.
trea se izmisli toq stroi
trqbva sa6to da izmislim kak da go postignem, 6toto tova e po-vajno.
v kakav li svqt bihme jivqli dnes, ako Hitler be6e uspql?
v mnogo po-hubav svqt estestveno.
metodite na Hitler sa bili mnogo nehumanni. Mislq 4e mnogo po-uspe6no 6te6e da bade ako toi e kastriral vsi4ki tezi hora, za da ne mogat da imat deca i da gi izpolzva q kato rabotna raka, q kato armiq i za 100-200 godini, 4ove4estvoto 6te e pre4isteno.
+ moje bi edin den to4no taka trqbva da postapi tozi koito iska da prevzeme sveta.
malko zloupotreba, malko propaganda, no nakraq zemqta 6te stane rai moje bi. a moje bi ne. zavisi ot 4oveka. ako sam az tozi diktator, zemqta 6te stane rai - da.
kakvo 6te napravq ako stana diktator li, ami na parvo vreme se se6tam samo 4e kolite i prevoznite sredstva trqbva da se prerazgledat po razli4ni humanni saobrajeniq - samite te kato injeneren produkt, kakto i tova 4e ne vseki trqbva da ima kola.
reklamata e lo6ata strana na kapitalizma. tq kontrolira sveta i v momenta nanasq po-golemi 6teti na 4ove6kata rasa ot koito i da e komunisti4eski stroi. Malko hora go razbirat, tai kato sa s promiti mozaci. v sa6toto vreme vsi4ki tezi hora vijdat propagandata ot komunist. rejimi i si kazvat, 4e tova e mnogo lo6o ne6to, bez da saznavat, kakvo se slu4va s tqh v momenta.
при положение че шанса ми да стана диктатор на целия свят са нулеви, е много по-добре всичко това дасе гледа от малко по-различна гледна точка, а именно тази в която се намирам в момента - жител в капиталистически свят. ако ние приложим всички тези схващания, идеали и ценности в бизнеса си, ние ще имаме много голям потенциал за успех, тъй като за да развиеш успешен бизнес е нужно да познаваш и разбираш околната среда(капитализма) и човешката природа. Стъпиш ли на тези 2 основи, спокойно можеш да развиваш бизнеса си, тъй като в бизнеса няма нищо лично, сам по себе си той е едно механично колело, част от цялата икономика и мястото на това колело трябва да е много добре измислено, за да не е уязвимо то.
"The day we stop lookin', is the day we die." - Al Pacino.
Ифчо, относно подписа ти, можеш да кажеш че е мисъл или на Giovanni Arpino/Bo Goldman или на Lieutenant Colonel Frank Slade - зависи от гледната точка.
Но със сигурност не е на Ал Пачино
toi ¨if4eto¨ 4ul nedo4ul postva i se pravi na umnik ama kolko e tup, grozen i protiven si go znaem vsi4ki, taka 4e neka da ne mu obra6tame tolkova mnogo vnimanie